ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Νίκος Γόντικας: Τα πυρηνελαιουργεία ρυπαίνουν χρόνια την ατμόσφαιρα, τα επίγεια και υπόγεια νερά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:28:00 μ.μ. | | |
Νίκος Γόντικας: Τα πυρηνελαιουργεία ρυπαίνουν χρόνια την ατμόσφαιρα, τα επίγεια και υπόγεια νερά
 Η υπόθεση των πυρηνελαιουργείων αναδεικνύει, το χαρακτήρα του αστικού κράτους σε όλο του το μεγαλείο.  Διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα ποδάρια τους Περιφερειακές και Νομαρχιακές Αρχές διαμόρφωσαν και ανέχτηκαν την ασύδοτη δράση των πυρηνελαιουργών. 

Ρυπαίνουν χρόνια την ατμόσφαιρα, τα επίγεια και υπόγεια νερά, λειτουργούν εγκαταστάσεις και μονάδες χωρίς αδειοδοτήσεις, δεν έχουν νομοθετηθεί ανώτατα ώρια εκπομπών επικίνδυνων ουσιών από τα πυρηνελαιουργεία κ.α.

Αρνούνται οι βιομήχανοι να πληρώσουν ακόμα και κάποια ευτελή πρόστιμα για δεκάδες παραβάσεις που διαπιστώνουν κλιμάκια έλεγχου, γιατί ισχυρίζονται ότι αυτά που βιώνουν οι κάτοικοι είναι μια «οπτική ρύπανση»!!! Αυτά δηλώνει ο εκπρόσωπός τους στη Συνεδρίαση του ΠεΣυ στις 12-09-2011 και συνεχίζει ο βιομήχανος «Διότι αν πάρεις αυτό που φαίνεται, ο άσπρος ο υδρατμός και το υγροποιήσεις, θα βγάλεις ένα νερό το οποίο θα είναι, όπως αυτό στο ποτήρι που πίνουμε. Δεν είναι ανθυγιεινό»!!!

Στη συνεδρίαση του ΠεΣυ στις 24-07-2017 οι πυρηνελαιουργοί με τον αριθμό πρωτοκόλλου 19394/44467/24-07-2017 έγγραφό τους απαίτησαν να μην παρθεί καμία απόφαση, να μην ψηφιστούν ούτε αυτά τα 13 στοιχειώδη μέτρα που πρότεινε η Υπηρεσία.

Η πλειοψηφία (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) με εντολή Τατούλη έσπευσαν να ικανοποιήσουν το αίτημα των πυρηνελαιουργών και δεν υπερψήφισαν τα 13 μέτρα, που πρότεινε η εισήγηση.

Επειδή αποκαλύπτουμε αυτά τα απλά πράγματα «τρελαίνονται» οι συγκεκριμένες κυρίες και σπεύδουν με αυτά τα άθλια κείμενα να μας επιτεθούν.

Ας μην μιλάνε για στοχοποίηση αυτοί που ανέχονται γραπτά και προφορικά οι βιομήχανοι να στοχοποιούν υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικά πρόσωπα στη Μεσσηνία.

Τρέμουν την λαϊκή αγανάκτηση και οργή, όπως τρέμει παντού και πάντα το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, όταν αποκαλύπτεται.

Να είναι σίγουρες οι κυρίες ότι, αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι θα πάρουν στα δικά τους χέρια την προστασία της υγείας των ίδιων και των παιδιών τους, την προστασία του περιβάλλοντος, θα απαιτήσουν και θα επιβάλουν το κράτος να καθορίσει στα πυρηνελαιουργεία συγκεκριμένες τεχνικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ