Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν για την ελευθεριά της Κύπρου στο Άργος (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:56:00 μ.μ. |
«Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» ,στην πόλη του Άργους.
Την εκδήλωση οργάνωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Επιτροπή για την Κύπρο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Κυπριακή Πρεσβεία - Σπίτι της Κύπρου και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Άργους - Μυκηνών (Κ.Ε.Δ.Α-Μ).
Συμμετείχαν ο Χορευτικός Όμιλος του Πανεπιστημίου Κύπρου με τη στήριξη του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και του Κέντρου Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού και ο σύλλογος Ελληνικών Χορών & Εθνογραφικών Μελετών «Ελληνική Παράδοση».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε , προσφώνηση και παρουσίαση του προγράμματος εκ μέρους του Δήμου Άργους Μυκηνών Γωγώ Μ. Μούκα, χαιρετισμό του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημητρίου Καμπόσου και του βουλευτή Γ.Ανδριανού.
Μετά τους χαιρετισμούς παρουσιάστηκε σύντομο αντικατοχικό μουσικοχορευτικό δρώμενο για την Κύπρο από τον Χορευτικό Όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Την επετειακή Ομιλία έκανε ο Ανδρέας Βοσκός, εκ μέρους της Επιτροπής για την Κύπρο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Καλλιτεχνικό αφιέρωμα και πρόγραμμα με δημοτικούς χορούς και δημοτικά, επετειακά, αγωνιστικά τραγούδια της Κύπρου, παρουσιάστηκαν από τον Χορευτικό Όμιλο Πανεπιστημίου Κύπρου. Τοπικοί δημοτικοί χοροί της Αργολίδας από τον σύλλογο Ελληνικών Χορών & Εθνογραφικών Μελετών «Ελληνική Παράδοση».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ