ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Δικαστήριο στο Αίγιο καταδίκασε τραπεζικούς υπαλλήλους για χρήση προσωπικών δεδομένων από κάρτα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:16:00 π.μ. |
Δικαστήριο στο Αίγιο καταδίκασε τραπεζικούς υπαλλήλους για χρήση προσωπικών δεδομένων από κάρτα
 Μια απόφαση ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εξέδωσε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, καταδικάζοντας σε φυλάκιση δέκα μηνών και πρόστιμο 500 ευρώ, δύο κατηγορούμενους, στελέχη τραπεζών.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα πολίτη που υποστήριξε ότι ουδέποτε έδωσε την συναίνεσή του για επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από τράπεζα που μέσα από πιστωτική κάρτα, του έστελνε συνεχώς διαφημιστικό υλικό σε μορφή γραπτών μηνυμάτων στο κινητό του.

Η απόφαση του δικαστηρίου χαρακτηρίστηκε πρωτοποριακή από νομικούς κύκλους, με δεδομένο ότι για πρώτη φορά στα χρονικά καταδικάζονται τραπεζικά στελέχη για τέτοιου είδους υπόθεση.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», καταδίκασε τους δύο κατηγορούμενους για παράβαση του νόμου περί καθήκοντος προσωπικών δεδομένων, δικαιώνοντας τον πολίτη που υποστήριζε ότι ποτέ του δεν ήρθε σε συμφωνία με την συγκεκριμένη τράπεζα ή με κάποια άλλη που συγχωνεύτηκε σε αυτή.

Ανάμεσα στα στοιχεία του πολίτη που επεξεργάστηκε η τράπεζα ήταν ο αριθμός του κινητού του, με αποτέλεσμα να του γίνεται προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών που δεν είχαν καμία σχέση με τους σκοπούς εκτέλεσης της σύμβασης και το οποίο στελνόταν δίχως την συγκατάθεση του.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ