ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Λαϊκή Συσπείρωση: Καλούμε το λαό της Αργολίδας να πάρει στα δικά του χέρια την υπεράσπιση των υδάτινων πόρων του Ανάβαλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:02:00 π.μ. |
Λαϊκή Συσπείρωση: Καλούμε το λαό της Αργολίδας να πάρει στα δικά του χέρια την υπεράσπιση των υδάτινων πόρων του Ανάβαλου
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, παραδίνουν και την διαχείριση των υδάτινων πόρων στους ιδιώτες. Με αυτές τις πολιτικές επιλογές, θα είναι βαριές οι συνέπειες στην υγεία και στην τσέπη των λαϊκών στρωμάτων αλλά και γενικά στο περιβάλλον.

Η Περιφέρεια, σε πρόσφατη συνεδρίασή της, εξαιρεί τα νερά της Λέρνης, που είναι φυσικό και καλής ποιότητας νερό και για ύδρευση, για να το αντικαταστήσει με νερό από το εργοστάσιο αφαλάτωσης που θα φτιαχτεί στον Ανάβαλο με ΣΔΙΤ.

Χωρίς καμιά μελέτη για τις επιπτώσεις στον Αργολικό κόλπο, τεράστιες θα είναι οι ποσότητες άλμης που θα χύνονται στη θάλασσα από τα εργοστάσια αφαλάτωσης, που σίγουρα θα έχουν οδυνηρές συνέπειες στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Την ίδια στιγμή, δεν αναφέρουν τίποτα για την άρδευση και την ύδρευση του αργολικού κάμπου και ιδιαίτερα της περιοχής των Μυκηνών από τα νερά του Ανάβαλου, που είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων και των μικρομεσαίων αγροτών της περιοχής, αφού το πρόβλημα του νερού αποτελεί σοβαρό ζήτημα εδώ και χρόνια. Το νερό δεν είναι πόσιμο, ενώ οι μικρομεσαίοι αγρότες καλούνται να ποτίζουν τις καλλιέργειες τους μέσω γεωτρήσεων, όπου το κόστος τους είναι τεράστιο. Σε πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Αγρ. Ανάπτυξης κ. Αποστόλου στον νομό, παραπέμπει στις καλένδες την ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου από τον Ανάβαλο μετά το 2021 στην περιοχή των Μυκηνών και πιο πίσω της Ερμιονίδας.

Είναι αντιληπτό ότι με όλα τα παραπάνω , δεκάδες στρέμματα θα εγκαταλείπονται από τους μικρομεσαίους αγρότες το επόμενο διάστημα και το πόσιμο νερό θα γίνει βορά στους ιδιώτες πληρώνοντάς το πανάκριβα.

Όλα αυτά σε μια περιοχή, που είναι τόσο πλούσια σε νερό λόγω του Αναβάλου και των άλλων πηγών, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, δεν θα έχουν εξασφαλισμένη επάρκεια φτηνού αλλά και ποιοτικού νερού.

Καλούμε το λαό της Αργολίδας να πάρει στα δικά του χέρια την υπεράσπιση των υδάτινων πόρων του Ανάβαλου στην Αργολίδα. Να μην παραδοθούν στο ιδιωτικό κεφάλαιο για κερδοφορία. Να διατεθούν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αργολίδας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση- σύσκεψη στο Φίχτι Αργολίδας, στο καφενείο του Σχοινά, την Τρίτη 11 Ιούλη στις 8 μμ., με θέμα το έργο του Αναβάλου και η ιδιωτικοποιήσή του, με ομιλητή τον Νίκο Γόντικα, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο με την Λαϊκή Συσπείρωση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ