Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Εντατικοί έλεγχοι σε μηχανοκίνητα θαλάσσια μέσα αναψυχής από το Λιμεναρχείο στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:11:00 π.μ. | |
Εντατικοί έλεγχοι σε μηχανοκίνητα θαλάσσια μέσα αναψυχής από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου
Με στόχο να προλάβει ατυχήματα, άνδρες του Λιμενικού Σώματος κάνουν εντατικούς ελέγχους στα μηχανοκίνητα θαλάσσια μέσα αναψυχής στην περιοχή ευθύνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.
Στελέχη του λιμενικού αποδίδουν τα περισσότερα ατυχήματα στη θάλασσα σε ανθρώπινη αμέλεια, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες και κανονισμοί για όλες τις θαλάσσιες δραστηριότητες.
Στις συγκεκριμένες οδηγίες του λιμενικού ζητείται απ΄ όλους όσοι ασχολούνται με κάποια θαλάσσια δραστηριότητα και επιβαίνουν σε κάποιο σκάφος ή ταχύπλοο να έχουν πάντα μαζί τους όλα τα σωστικά μέσα, να μην πλησιάζουν τα απόνερα των διερχόμενων πλοίων, να γνωρίζουν καλά τη θαλάσσια περιοχή στην οποία κινούνται βάσει των ναυτικών χαρτών, να τηρούν τους κανόνες ασφαλούς πλεύσης και αποφυγής σύγκρουσης, να μην πλησιάζουν σε λιγότερο από 200 μέτρα από την ακτή και να επισείουν την προσοχή τους για σημαντήρες χρώματος κίτρινου που φέρουν πάντα οι υποβρύχιοι αλιείς.
Σημειώνεται ότι τα όρια του δίαυλου στην ανοιχτή θάλασσα σημαίνονται με την τοποθέτηση κατάλληλων ευδιάκριτων πλωτών χρωματισμένων σημαντήρων σε απόσταση τριών μέτρων ο ένας από τον άλλο, προκειμένου να υπάρχει προστασία των λουόμενων από εκμισθωτές μηχανοκίνητων θαλασσίων μέσων αναψυχής.
Σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης λιμενικής αστυνομίας τουλάχιστον 24 άτομα τραυματίστηκαν θανάσιμα από κάποιο ταχύπλοο από το 2013 έως το 2016 ενώ, είχαμε και δύο θανάτους από jet ski το δεύτερο εξάμηνο το 2014 και του 2016 αντίστοιχα. Επίσης από το 2013 έως 2016 είχαμε τουλάχιστον 68 τραυματισμούς από ταχύπλοα, δέκα από jet ski και 99 από διάφορα θαλάσσια σπορ

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ