ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Γ.Μανιάτης: Νέα ενιαία παράταξη - Νέο κράτος - Κατάργηση υπερταμείου και πλειστηριασμών - Όχι σε εκλογή υπουργού της χρεωκοπίας σε ΠτΔ - Ποινικές ευθύνες σε Τσίπρα για Capital controls

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:19:00 μ.μ. | |
Γ.Μανιάτης: Νέα ενιαία παράταξη - Νέο κράτος - Κατάργηση υπερταμείου και πλειστηριασμών - Όχι σε εκλογή  υπουργού της χρεωκοπίας σε ΠτΔ - Ποινικές ευθύνες σε Τσίπρα για Capital  controls
Παρακολουθήστε παρακάτω την ομιλία του βουλευτή Αργολίδας Γιάννης Μανιάτη στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, (30 Ιουνίου – 02 Ιουλίου 2017):

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Σ’ αυτό το συνέδριο πρέπει να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει στην κοινωνία.
Είναι μια ηττημένη αριστεροακροδεξιά κυβέρνηση, που μόνο με ψέματα προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία.

Μια κυβέρνηση ταξική.

Που φτωχοποιεί όλη τη μεσαία τάξη.

Μια κυβέρνηση βολική για τη Ν.Δ. που παρά το αίτημα για εκλογές, εξυπηρετείται πολιτικά, με τη λογική «Άσε το ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα μέτρα και βλέπουμε».

Πρόκειται για 2 στρατηγικές που απαξιώνουν τη χώρα, τους πολίτες και την κοινωνία.

Το καλοκαίρι του 2015 ως επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, δουλέψαμε και συγκροτήσαμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που σήμερα έχει διευρυνθεί και κοιτά πιο αισιόδοξα το μέλλον.

Από το 2015, τονίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην επανίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Που θα εκφράσει όλους τους πολίτες απ;o το Προοδευτικό Κέντρο, μέχρι την Κεντροαριστερά και την Πολιτική Οικολογία.

Με υπέρβαση των σημερινών κομμάτων και σχηματισμών.

Μια οργανωτική μετεξέλιξη, χωρίς καμία ιδεολογική μετάλλαξη.

Να δημιουργήσουμε το νέο κόμμα της Δημοκρατικής Παράταξης.

Που θα διεκδικήσει τη 2η θέση στις επόμενες εκλογές.

Εκλογές που πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν.

Η εκλογή της ηγεσίας μας από ανοιχτό σώμα της κοινωνίας και παράλληλα, η εκλογή νέων ισχυρών κομματικών οργάνων, όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, είναι ο αναγκαίος δρόμος.

Διεκδικούμε μια νέα κοινωνική συμφωνία.

Ανάμεσα στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας που δημιουργούν θέσεις εργασίας και το σύγχρονο πρεκαριάτο.

Τους σημερινούς μη προνομιούχους.

Τη φτωχοποιημένη μεσαία τάξη, τους μικρομεσαίους κ επιστήμονες, τους νέους άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους, το 1.5 εκατ Ελλήνων που υποφέρουν από ακραία φτώχεια, τους 400 χιλιάδες νέους μας που ξενιτεύτηκαν και που πρέπει άμεσα να τους δώσουμε το δικαίωμα να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.


Για μια σύγχρονη, κοσμοπολίτικη, ευρωπαϊκή, φιλολαϊκή παράταξη.

Μια παράταξη που στηρίζεται στον Προοδευτικό Πατριωτισμό και τη Ριζοσπαστική Αλλαγή.

Για τη μαγική λέξη “Ανάπτυξη”, που από λίγους ακούω συγκεκριμένες προτάσεις, πλην της μείωσης της φορολογίας, καταθέτω σήμερα στο συνέδριο μας τρεις προτάσεις για τρεις νέες πηγές δημόσιου πλούτου.

Α) Είμαστε η παράταξη που δεσμεύεται για ένα νέο Επιτελικό Κράτος, γεννήτορα χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Θέσεις εργασίας από το πλεόνασμα ανάπτυξης και όχι την υπερφορολόγηση.

Ένα πλήρως ανασχεδιασμένο κράτος.

Που θα πάψει επιτέλους να σπαταλά πολύτιμους πόρους σε γραφειοκρατικές ιδεοληψίες.

Με μια μόνο μεταρρύθμιση που εφαρμόσαμε στην περιβαλλοντική αδειοδότηση, κερδίζουμε 80 εκατ. € το έτος.

Μια ανάλογη μεταρρύθμιση να εφαρμόσει ο κάθε Υπουργός και Υφυπουργός, το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να εξοικονομεί πάνω από 1 δις € κάθε χρόνο.

Με πλήρες re-engineering όλων των διαδικασιών, με ολική εφαρμογή των νέων τεχνολογιών για διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και κοινωνική λογοδοσία.

Β) Είμαστε η παράταξη που με προοδευτικές Ριζοσπαστικές Αλλαγές στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, μπορούμε να κινητοποιήσουμε στα επόμενα λίγα χρόνια,πάνω από 150 δις € στην εθνική οικονομία. Που προκύπτουν από τη μόχλευση των αρχικών 50 δις €.

Όχι με πώληση, αλλά με καινοτόμες, Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις.

I) Με ρήτρα απασχόλησης, ώστε να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

II) Με ρήτρα τοπικής ωφελιμότητας, ώστε το 20% των εσόδων να πηγαίνει στις τοπικές κοινωνίες, για να είναι οι πολίτες σύμμαχοι και όχι εχθροί των επενδύσεων.

III) Με ρήτρα διαγενεακής αλληλεγγύης, ώστε το 5% των εσόδων των ιδιωτικοποιήσεων να χρηματοδοτήσει τα μεταπτυχιακά κι ερευνητικά προγράμματα της νέας γενιάς.

IV) Με ρήτρα συμμετοχής του δημοσίου στα μελλοντικά κέρδη, ώστε να επωφεληθούμε από τη μελλοντική αύξηση όλων των αξιών στη χώρα και τέλος,

V) Με ρήτρα αειφορίας και βιωσιμότητας, ώστε οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις να είναι συμβατές με το περιβάλλον.


Γ) Είμαστε η παράταξη που με μια κορυφαία πατριωτική πρωτοβουλία, το 2011 μέχρι το 2014, ανοίξαμε το μεγάλο φάκελο των ελληνικών Υδρογονανθράκων.

Νομοθετήσαμε, παρά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών.

Όλα τα δημόσια έσοδα να στηρίξουν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Αρνηθήκαμε να υποκύψουμε στους δανειστές για να εντάξουμε τα έσοδα υδρογονανθράκων στο Υπερταμείο.

Σήμερα, δικαιωμένοι από τη ζωή, μπορούμε να πούμε στους Έλληνες πολίτες ότι για τα υπόλοιπα 40 χρόνια, στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας θα εισρέουν 2 δις € κάθε χρόνο από τα έσοδα Υδρογονανθράκων.

Κάναμε πράξη τη Διαγενεακή Αλληλεγγύη.

Με πραγματικά κονδύλια, με νέες πηγές εθνικού πλούτου.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

διεκδικούμε τη 2η θέση στις επόμενες εκλογές.

1. Για την κατάργηση του Υπερταμείου Αποικιοκρατίας. Αρνούμαστε την οικονομική υποδούλωση της χώρας. Μόνοι μας θα διαχειριστούμε τη δημόσια περιουσία.

2. Για την ακύρωση των πλειστηριασμών Α΄ κατοικίας μεσαίων κ χαμηλών εισοδημάτων.

3. Για τη διερεύνηση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών Τσίπρα κ Βαρουφάκη το α’ εξάμηνο του 2015, που οδήγησαν στα Capital Controls και την οικονομική ζημιά των 100δις € σε βάρος των πολιτών κ της χώρας.

4. Για αρνητική ψήφο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οποιουδήποτε συμμετείχε στην κυβέρνηση 2004-2009 της Ν.Δ., που χρεωκόπησε τη χώρα.



Για λαϊκές και προοδευτικές απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα της ανεργίας, της περιθωριοποίησης, της κλιματικής αλλαγής, του δημοκρατικού ελλείμματος και τέλος, του δημογραφικού προβλήματος, που σε λίγα χρόνια θα συρρικνώσει την Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων, στην Ελλάδα των 8.5 εκατομμυρίων.

Για να δεσμευθούμε όλοι ότι θα κάνουμε πράξη τη Ριζοσπαστική Αλλαγή, τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις, το σύγχρονο Προοδευτικό Ευρωπαϊκό κι Εθνικό Πατριωτισμό.

Σας ευχαριστώ.

Στο ακόλουθο link το video της ομιλίας του Γ. Μανιάτη:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ