ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Διάσκεψη G20 στο Αμβούργο στο ρυθμό της βίας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:51:00 μ.μ. |
Διάσκεψη G20 στο Αμβούργο στο ρυθμό της βίας (βίντεο)
Η G20 στο Αμβούργο ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά στους δρόμους το κλίμα είναι η συνέχεια της προηγούμενης νύχτας: Διαδηλωτές συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία και προσπαθούν να αποκλείσουν τις οδούς προς τους χώρους των διαδηλώσεων, έχοντας απέναντί τους μία αστυνομία που έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις σε όλη την πόλη.


Η αστυνομία έφτασε στο σημείο να ζητήσει την Παρασκευή ενισχύσεις και από άλλα σημεία της χώρας. Τραυματίες αναφέρονται και από τις δύο πλευρές, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι επικρίσεις για την σκληρή στάση των Αρχών, την οποία το υπουργείο Δικαιοσύνης υπερασπίζεται.

Όσο πλησιάζει το βράδυ, η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται: Η κυκλοφορία συρμών έχει διακοπεί σε αρκετά σημεία στο κέντρο και στην Άλτονα. Εστίες έντασης το απόγευμα, με πέτρες προς την αστυνομία και αύρες νερού προς τους διαδηλωτές, ήταν η περιοχή από την αποβάθρα των Λάντουνγκσμπρούκεν μέχρι την Ρέπερμπαν και τον Ζανκτ Πάουλι.
Η αστυνομία είχε προηγουμένως αναφέρει πως εκτιμά ότι οι εικόνες της προηγούμενης νύχτας θα επαναληφθούν.

Μαζί με εικόνες από καμένα αυτοκίνητα, το σκηνικό της πόλης συμπληρώνουν την Παρασκευή τεθωρακισμένα της αστυνομίας σε διάφορα σημεία του κέντρου και γύρω από τους χώρους των συναντήσεων, ελικόπτερα που πετούν συνεχώς και διαδηλωτές σε διάφορα σημεία.

Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν εικόνες που δείχνουν την αστυνομία να απομακρύνει κυριολεκτικά σηκωτούς ειρηνικούς διαδηλωτές.

Η Αστυνομία από την πλευρά της επιμένει πως η σκληρή της στάση είναι απαραίτητη εξαιτίας της στάσης όχι των ειρηνικών διαδηλωτών αλλά του λεγόμενου «μαύρου μπλοκ»: «Το ότι αριθμός συμμετεχόντων είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους αποτιμάται ως προετοιμασία βίαιων ενεργειών» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τίμο Τσιλ, λέγοντας πως η αυστηρή στάση της αστυνομίας ενώπιον «τέτοιων συγκεντρωμένων σε κατοικημένη περιοχή είναι η μοναδική εναλλακτική».
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε όλη την ημέρα είναι ότι «αποκλείστηκε» για λίγο στο ξενοδοχείο της η Μελάνια Τραμπ, καθώς η αστυνομία δεν έδωσε έγκριση ασφάλειας για την έξοδο της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα των συζύγων των ηγετών της G20 άλλαξε επίσης εξαιτίας της ασφάλειας (αρχικά θα επισκέπτονταν ίδρυμα για την κλιματική αλλαγή, αλλά τελικά οι επιστήμονες θα τους κάνουν παρουσίαση σε κλειστό ξενοδοχειακό χώρο).

Η αστυνομία νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής έδωσε αριθμό τραυματιών μόνο από τη δική της πλευρά, μιλώντας για 159 τραυματίες αστυνομικούς μέχρι τότε. Ομάδες που διοργάνωσαν τις συγκεντρώσεις κάνουν επίσης λόγο για τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών, μιλώντας για τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες διαδηλωτές, χωρίς ακόμη να υπάρχει επιβεβαίωση από άλλη πηγή.

Υπό κράτηση έχουν τεθεί, μέχρι νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, 49 άτομα. Μαζί με εικόνες από καμένα αυτοκίνητα, το σκηνικό της πόλης συμπληρώνουν την Παρασκευή τεθωρακισμένα της αστυνομίας σε διάφορα σημεία του κέντρου και γύρω από τους χώρους των συναντήσεων, ελικόπτερα που πετούν συνεχώς και διαδηλωτές σε διάφορα σημεία.
Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν εικόνες που δείχνουν την αστυνομία να απομακρύνει κυριολεκτικά σηκωτούς ειρηνικούς διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία.

Η αστυνομία από την πλευρά της επιμένει πως η σκληρή της στάση είναι απαραίτητη εξαιτίας της στάσης όχι των ειρηνικών διαδηλωτών αλλά του λεγόμενου «μαύρου μπλοκ»: «Το ότι αριθμός συμμετεχόντων είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους αποτιμάται ως προετοιμασία βίαιων ενεργειών» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τίμο Τσιλ, λέγοντας πως η αυστηρή στάση της αστυνομίας ενώπιον «τέτοιων συγκεντρωμένων σε κατοικημένη περιοχή είναι η μοναδική εναλλακτική».

Η συζήτηση γύρω από την στάση της αστυνομίας ήταν τέτοια που, έπειτα από αναφορές περί δήθεν στρατιωτικών τεθωρακισμένων σε τμήμα του Αμβούργου, η αστυνομία χρειάστηκε να διαψεύσει κατηγορηματικά πως ζήτησε τη συνδρομή του στρατού (ανάπτυξή του εντός της γερμανικής επικράτειας τελεί υπό δρακόντειους συνταγματικούς περιορισμούς).

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ