ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

1.200 πρόσκοποι στη μεγαλύτερη κατασκήνωση νέων στην Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:10:00 μ.μ. |
1.200 Πρόσκοποι στη μεγαλύτερη κατασκήνωση νέων στην Πελοπόννησο
Πάνω από 800 έφηβοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, δίνουν ραντεβού στην Πελοπόννησο για να εξερευνήσουν τα βουνά της, να απολαύσουν τη φύση της, να βιώσουν τις χαρές αλλά και τις προκλήσεις της ομαδικής ζωής.


Αφορμή η 5η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση του Κλάδου ανιχνευτών «ΕΛΠΙΔΑ 2017» που διοργανώνουν οι Έλληνες Πρόσκοποι και θα πραγματοποιηθεί 4-14 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Οι περισσότεροι από τους 800 Πρόσκοποι ηλικίας 15-18 ετών με 200 Ενήλικα Στελέχη, χωρισμένοι σε 4 ομάδες, θα εξερευνήσουν τέσσερα διαφορετικά βουνά της Πελοποννήσου: τον Ταΰγετο, τον Πάρνωνα, το Μαίναλο και τον Χελμό.
Εκτός από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της ορεινής διάσχισης, οι έφηβοι πρόσκοποι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας, με την πολιτιστική, λαογραφική και ιστορική παράδοση του τόπου, ενώ πριν αποχωρήσουν θα προσφέρουν ανιδιοτελώς βοήθεια στις τοπικές κοινωνίες.

Στη δεύτερη φάση της δράσης, όλες οι ομάδες θα συναντηθούν στην Αρχαία Ολυμπία και θα κατασκηνώσουν δίπλα στον Αλφειό ποταμό. Εκεί θα τους περιμένει ένας καταιγισμός δράσεων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: διάσχιση του ποταμού, παιχνίδια περιπέτειας και στρατηγικής, καταδύσεις, canyoning, αλλά και πολιτιστικές επισκέψεις σε μουσεία και φυσικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπιακού Πνεύματος.
Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς και της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ συνδιοργανωτής είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τι είναι η «ΕΛΠΙΔΑ»

Η «ΕΛΠΙΔΑ» είναι μία πανελλήνια κατασκήνωση ειδικά διαμορφωμένη για Ανιχνευτές (πρόσκοποι ηλικίας 15-18 ετών). Πρωταρχική επιδίωξη της δράσης είναι να αποτελέσει μία διαδραστική και βιωματική διαδικασία η οποία, μέσα από έρευνα, του φυσικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος των περιοχών που θα πραγματοποιηθεί, θα συμβάλλει στη δια βίου εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των νέων για τη διάσωση και προστασία του οικοσυστήματος αλλά και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 
Η «ΕΛΠΙΔΑ» έχει διοργανωθεί ακόμα τέσσερις φορές στο παρελθόν. Το 2002 στο Ζαγόρι Ηπείρου, το 2006 στο Παγγαίο, το 2009 στον Όλυμπο και το 2013 στο Βελβεντό Κοζάνης.

Κεντρική Διοίκηση, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
τ. 2107290046 κ. 6982037619 f. 2107236561
δ. Πτολεμαίων 1, 11635, Αθήνα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ