Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

Με έκθεση ζωγραφικής ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Ναυτική Ναυπλιάδα 2017 (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:37:00 μ.μ. | | |
Με έκθεση ζωγραφική ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Ναυτική Ναυπλιάδα 2017 (βίντεο)
Ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 24 Αυγούστου στο Ναύπλιο οι τετραήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Σύλλογος «Ο Παλαμήδης», ο Σύλλογος απανταχού Ναυπλιωτών «Ο Ναύπλιος», ο ΔΟΠΠΑΤ και η Λιμενική αρχή Ναυπλίου στο πλαίσιο των πολιτιστικών καλοκαιρινών εκδηλώσεων με θαλάσσιες και ναυτικές εκδηλώσεις με τίτλο "Ναυτική Ναυπλιάδα 2017".
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τα εγκαινια της έκθεσης Ναυπλιωτών καλλιτεχνών στον εξωτερικό χώρο του πρώην Τελωνείου Ναυπλίου και θα διαρκέσει για τέσσερις ημέρες με θέμα «Σαϊτιές από την εμπνευσμένη ναυπλιακή γη και θάλασσα».
Την έκθεση άνοιξαν με σύντομους χαιρετισμούς οι πρόεδροι των αδερφών Συλλόγων «Ο Παλαμήδης» Θεοδόσης Σπαντηδέας και «Ο Ναύπλιος» Κωνσταντίνος Κολόκας, ενώ χαιρετισμό απήθυνε και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παναγιωτόπούλου τονίζοντας πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας στηρίζουν τις εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο οποίος τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ενώ ανέσυρε μνήμες των παλαιοτέρων χρόνων από την Ναυτική Εβδομάδα που πραγματοποιούνταν στην πόλη του Ναυπλίου.
Στην συνέχει την σκυτάλη πήρε η φιλαρμονική ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου υπό την διευθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη με έργα από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο στην προβλήτα του λιμανιού. Την εκδήλωση παρακολούθησαν η επιτετραμμένη στον τομέα του Τουρισμού Πόπη Καλκούνου, η πολιτευτής και δικηγόρος Σόνια Ταντάρου Κρίγκου και πλήθος κόσμου που γέμισε την προβλήτα απολαμβάνοντας τις εξαιρετικές μελωδίες της Φιλαρμονικής με φόντο το Μπούρτζι και το Παλαμήδι.
Η «Ναυπλιάδα» αποτελεί έναν θεσμό που κατά το παρελθόν κυριαρχούσε στις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης και σχετίζονται με την τιμή την οποία απονέμει η πόλη στο υγρό στοιχείο και στους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τη θάλασσα και τους πόρους της.
Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από την Πέμπτη 24 Αυγούστου έως την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 και περιλαμβάνουν αγώνες υδατοσφαίρισης στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου, την τετραήμερη έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Σαϊτιές από την εμπνευσμένη ναυπλιακή γη και θάλασσα», μουσικές εκδηλώσεις με την Φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη, συναυλία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη και μουσικό δρώμενο από τους «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος», καθώς και άλλα μουσικά σχήματα που θα καλύψουν όλο το τετραήμερο.
Η κεντρική εκδήλωση, η «Βαρκαρόλα», θα πραγματοποιηθεί την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 με την αυθόρμητη συμμετοχή του Ερασιτεχνικού Συλλόγου Αλιέων Ναυπλίου, των «Τραγουδιστάδων τση Ζάκυθος», του χορευτικού συγκροτήματος των Φίλων του ΠΛΙ με δάσκαλο τον Στέλιο Αρμάου, ενώ αφήγηση αποσπασμάτων από το έργο του αναπλιώτη ποιητή Θεόδωρου Κωστούρου«ΙΠΠΟΛΥΤΗ» θα αποδώσουν η Γιάννα Βασιλείου και η Ελπίδα Κομιανού.

Ναυτική Ναυπλιάδα 2017

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/8
21.00 Συναυλία από το φωνητικό σύνολο «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» στο λιμάνι Ναυπλίου Π (Θεοδόσης Αντωνιάδης)

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/8
11.30 Αγώνες υδατοσφαίρισης στο Ν.Ο Ναυπλίου
20.00 Οι τραγουδιστάδες της Ζακύνθου θα περιδιαβούν τραγουδώντας στα στενά της πόλης

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/8

20.30 Στο λιμάνι Π Ναυπλίου: Κεντρική εκδήλωση της Ναυτικής Ναυπλιάδας, ρίψη στεφάνων και πυροτεχνημάτων, παραδοσιακούς χορούς από το ΠΛΙ και βαρκαρόλα

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ