ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Στο Ναύπλιο το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ: "Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει 2017" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:02:00 μ.μ. |
Στο Ναύπλιο το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ: "Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει  2017"
 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υλοποιείται για 5η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ (24 Σεπτεμβρίου έως 01 Οκτωβρίου 2017, σε Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λιτόχωρο –Όλυμπος, Ναύπλιο) με τοπικούς εκπροσώπους Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές. 

 ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

Το φεστιβάλ αυτό στοχεύει στην - ανάδειξη του πολιτισμού μας, -αναπτέρωση του ηθικού κάθε Έλληνα ότι συνεχίζουμε να αποτελούμε κοιτίδα πολιτισμού με πολύ αξιόλογους ανθρώπους, - κουλτούρα του Έλληνα Πολίτη σε θέματα όπως το ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ - Η ιστορία μας σε κάθε ιστορική πρόκληση ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ & ΚΟΙΝΟΚΤΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Η όλη διοργάνωση του Φεστιβάλ βασίζεται αποκλειστικά στο θεσμό της χορηγίας και της εθελοντικής προσφοράς. 

Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ δημιουργήθηκε από την ανάγκη για κοινωνική συνέργεια υπέρ της ανάπτυξης και αναδόμησης της κοινωνίας μας σε θεμέλιες λειτουργικές και ευοίωνες πολιτισμικές βάσεις με βασικό σκοπό τον ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ, ανεξαρτήτου κοινωνικής ταυτότητας και ως επιμέρους στόχους: 
- την ανάδειξη των τοπικών πολιτιστικών και περιβαλλοντικών θησαυρών (ανάλογα με την πόλη που φιλοξενείται το φεστιβάλ),
-την πνευματική μας κληρονομιά και ηθική μας παρακαταθήκη
-τη φιλοξενία έντεχνων καλλιτεχνικών σχημάτων που εμπλέκουν κωφούς ή σχετίζονται με την κουλτούρα τους 
-την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης 
-την τόνωση του εμπορίου τοπικών προϊόντων 
-την πρόληψη της υγείας 
-την άτυπη εκπαίδευση 
-την καταπολέμηση του κοινωνικού ρατσισμού και αποκλεισμού με σύμπραξη κωφών και ακουόντων, ΑμεΑ και μη, συμπεριλαμβανομένης κάθε πληθυσμιακής μειονότητας 
-και την προβολή των σωματείων ΑμεΑ 

Το φεστιβάλ φέτος τελεί υπό την αιγίδα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού BeACTIVE με συντονιστή δράσεων τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του ΥΠΠΟΑ. 

Οι εκδηλώσεις ανά πόλη επισυνάπτονται συνοπτικά. Όλες οι εκδηλώσεις θα συμπεριληφθούν στο ενιαίο πρόγραμμα που θα εκδοθεί, ενώ οι δράσεις θα προβληθούν και από όλους τους άλλους συνδιοργανωτές. 

Οι δράσεις σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χανιά και Λιτόχωρο θα προαναγγείλουν το νέο μέλος της διοργάνωσής μας, τον ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ, όπου θα φιλοξενηθούν εκεί οι περισσότερες εκδηλώσεις. 

Απώτερος σκοπός του Φεστιβάλ είναι η και η ανάπτυξη ΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ δια μέσω δράσων που συμβάλλουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ εξυπηρετεί και στην ανάπτυξη ενός ισχυρού πολιτιστικού Δικτύου στην Ενδοχώρα, με πρωταγωνιστές, τις δημοτικές και δημόσιες αρχές. 

Στα καλλιτεχνικά γεγονότα προσκαλούνται και ανταποκρίνονται κάθε χρόνο τα τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα. Φέτος, θα κληθούν και όλα τα τοπικά σωματεία ΑμεΑ και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. 

Στο Φεστιβάλ, πλέον, εντάσσουμε και προσκαλούμε όλες τις πληθυσμιακές κοινωνικές μειονότητες με πρωταγωνιστή όμως τον κάθε χρήστη Νοηματικής ή άλλης εναλλακτικής επικοινωνίας, ώστε δύνασθε να καλέσετε και κάθε άλλο φορέα που θεωρείτε ότι ενδιαφέρεται να υποστηρίξει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. 

Ιστορικό του Φεστιβάλ: http://esai.gr/DHIA_2017.html 
Ιστοσελίδα Φεστιβάλ 2016: http://esai.gr/DHIA_2016.html 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, 
Ελένη Η. Καβαζίδου, 
Msc, PhD Εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής 2017 

Λίγα Λόγια για τους Ιδρυτές και Αναδόχους του Φεστιβάλ 

Οι ιδρυτές του Φεστιβάλ είναι ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας – Θράκης ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ (Αλεξάνδρεια Ημαθίας) και η Λέσχη για τη Διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας (Χανιά –Κρήτη), ενώ ανάδοχος και οικοδεσπότης του Φεστιβάλ 2017 είναι ο Δήμος ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ. 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν ψυχαγωγικές υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικά εργαστήρια και δρώμενα υπαίθριου χώρου, εκθέσεις, παραστάσεις, ημερίδα διαλόγου ακαδημαϊκών, δημοτικών αρχών και καλλιτεχνικών σχημάτων, ξεναγήσεις, σεμινάρια πρώτων βοηθειών & λοιπές δράσεις πρόληψης και προαγωγής της υγείας, βιντεοπροβολές περί πολιτισμού και τουρισμού, συγκροτήματα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών & Μουσικής και φεστιβάλ παραδοσιακών γεύσεων. 

Ιστοσελίδα 2017: http://esai.gr/DHIA_2017.html

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ