ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

900 έφηβοι Πρόσκοποι και 200 ενήλικες συνοδοί στη μεγαλύτερη πανελλαδική κατασκήνωση νέων στηνΠελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:46:00 μ.μ. |
900 έφηβοι Πρόσκοποι και 200 ενήλικες συνοδοί στη μεγαλύτερη πανελλαδική κατασκήνωση νέων στηνΠελοπόννησο
Περισσότεροι από 900 έφηβοι Πρόσκοποι και 200 ενήλικες συνοδοί έχουν κατακλύσει την Πελοπόννησο, όπου πραγματοποιούν την μεγαλύτερη πανελλαδική κατασκήνωση νέων.
Σήμερα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δράσης η οποία περιελάμβανε διάσχιση τεσσάρων μεγάλων βουνών της Πελοποννήσου, όπου οι πρόσκοποι, ακολουθώντας 4 διαφορετικές ορειβατικές διαδρομές: στο Μαίναλο, τον Πάρνωνα, τον Ταϋγετο και τον Χελμό, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνική φύση και να περιηγηθούν σε ορισμένα από τα ομορφότερα μονοπάτια.
Η δεύτερη φάση (9-13 Αυγούστου) θα έχει ως κεντρική βάση την Αρχαία Ολυμπία, ενώ στις όχθες του Αλφειού ποταμού θα βρίσκεται η κατασκήνωση βάσης όπου θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες. Στο δεύτερο μέρος της κατασκήνωσης μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οι παρακάτω δραστηριότητες:

Sea-kayak, ιστιοπλοϊα και καταδύσεις στην Πύλο
Rafting στον ποταμό Ερύμανθο και Αλφειό
Ορεινή ποδηλασία στο δάσος της Φολόης
Διάσχιση φαραγγιού Χαρατσάρη Νεμούτας
River trekking και canyoning στη Νέδα
Σινεμά
Φεστιβάλ Φαγητού
Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς και της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ συνδιοργανωτής είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. 

Τι είναι η «ΕΛΠΙΔΑ»

Η «ΕΛΠΙΔΑ» είναι μία πανελλήνια κατασκήνωση ειδικά διαμορφωμένη για Ανιχνευτές (πρόσκοποι ηλικίας 15-18 ετών). Πρωταρχική επιδίωξη της δράσης είναι να αποτελέσει μία διαδραστική και βιωματική διαδικασία η οποία, μέσα από έρευνα, του φυσικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος των περιοχών που θα πραγματοποιηθεί, θα συμβάλλει στη δια βίου εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των νέων για τη διάσωση και προστασία του οικοσυστήματος αλλά και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η «ΕΛΠΙΔΑ» έχει διοργανωθεί ακόμα τέσσερις φορές στο παρελθόν. Το 2002 στο Ζαγόρι Ηπείρου, το 2006 στο Παγγαίο, το 2009 στον Όλυμπο και το 2013 στο Βελβεντό Κοζάνης.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ