ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Λάμψη παράδοσης στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας από το Πολιτιστικό Σωματείο ΜΟΡΙΑΣ του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:36:00 μ.μ. | |
Λάμψη παράδοσης στο Βαλτεσινίκο Αρκαδιας από το Πολιτιστικό Σωματείο ΜΟΡΙΑΣ του Ναυπλίου
 Από το ξεκίνημά του Ο ΜΟΡΙΑΣ, επιχειρεί να χαράξει το δικό του ξεχωριστό Πολιτισμικό Μονοπάτι, στα Δρώμενα του Τόπου μας. Με υγιείς και σοβαρές συνεργασίες, με σεβασμό και αξιοπρέπεια και με περίσσεια διάθεση προσφοράς στην Παράδοσή μας.


Αυτός ήταν ο λόγος που μας ώθησε να συμμετάσχουμε, σε μια όμορφη εκδήλωση, αφιερωμένη στην Παράδοσή μας, τους Μουσικούς και τους Φωτογράφους του Χθες, στους Χορούς και τα Τραγούδια του ΜΟΡΙΑ. Σε έναν τόπο - κόσμημα για την Ιστορία μας, σε μια πανέμορφη περιοχή της πατρίδας μας, το ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ που είναι μια δημιουργική κυψέλη Πολιτισμού. Όλα αυτά τα κατανοεί κάποιος όταν βρεθεί σε αυτόν τον τόπο, γνωρίσει τους κατοίκους του και κοιτάξει ΄΄μαγεμένος΄΄ τις εξαιρετικές ανθρώπινες Δημιουργίες, μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

Στις 11 Αυγούστου ο ΜΟΡΙΑΣ ταξίδεψε σε αυτόν τον τόπο και διάνθισε με την Λεβέντικη παρουσία του, μια πανέμορφη εκδήλωση.
Αποδόθηκαν θαυμάσια Χοροί της Θεσσαλίας από τους εξαίρετους Χορευτές μας, που φορούσαν Αυθεντικές Φορεσιές από εκείνους τους τόπους. Η ειδικευμένη από Ελληνικό Πανεπιστήμιο, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα ΙΩΑΝΝΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΟΥΒΑΛΗ παρέθετε σπάνια Λαογραφικά στοιχεία που έχουν προκύψει από ειδικές Εθνογραφικές Έρευνες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε σε όλους, η Ειδική Βράβευση από τον ΜΟΡΙΑ για τα 3 παιδιά από το ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ που διακρίθηκαν στον 44ο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια.

Στο Διήμερο της παρουσίας του, ο ΜΟΡΙΑΣ είχε την ευκαιρία, για έναν εποικοδομητικό Διάλογο με Φορείς της περιοχής και τον Σχεδιασμό νέων συνεργασιών για την νέα Χρονιά.

Πολύ σύντομα ο ΜΟΡΙΑΣ, θα είναι σε θέση να σας ανακοινώσει Καινοτόμες Δράσεις και Εκδηλώσεις που συμβάλουν θετικά στο ΄΄Πολιτισμικό Γίγνεσθαι ΄΄ του Τόπου μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα Μέλη μας, που χόρεψαν ή συνόδεψαν την Αποστολή μας.

Ευχαριστούμε τους Διοργανωτές και όλους τους παρευρισκόμενους στην Όμορφη αυτή Εκδήλωση.

Ευχαριστούμε θερμότατα την φίλη μας ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ το αηδόνι του Δημοτικού μας Τραγουδιού, γιατί αποτελεί πρότυπο για όλους μας και με την ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ της, στην Παράδοση του ΜΟΡΙΑ, μας δείχνει πως να δώσουμε στα παιδιά μας :ΡΙΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΦΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ.

ΜΟΡΙΑΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ, Η ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ