ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ολοκληρώθηκαν οι θρησκευτικοί εορτασμοί για Την Θεομάνα στη Νέα Κίο Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:42:00 π.μ. | | |
Ολοκληρώθηκαν οι θρησκευτικοί εορτασμοί για Την Θεομάνα στη Νέα Κίο Αργολίδας
 Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την μεγάλη εορτή της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Νέα Κίο Αργολίδας. 
Την παραμονή της Εορτής, Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 εψαλή Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου.
 Κατόπιν ακολούθησε λιτανεία της Ιερής Εικόνος της «Θεομάνας» παιανιζούσης της Φιλαρμονικής της Νέας Κίου Την ημέραν της Εορτής, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 τελέσθηκε ἡ Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια έγινε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, Ιερουργώντας του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Χρυσοστόμου Παπουλέση.
Ο Πάνσεπτος Ιερός Ναός «Θεομάνας – Οδηγητρίας» Νέας Κίου θεμελιώθηκε το 1952 και εγκαινιάστηκε το 1953 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Χρυσοστόμου Α' Ταβλαδωράκη. Ανεγέρθηκε με πολλή ευλάβεια και με δαπάνη υπό του ευσεβούς Κιώτη Εφοπλιστή Αποστόλου Κιουζέ Πεζά.
 Με την προτροπή του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Χρυσοστόμου Β' το 1975 έγινε Ενοριακός.Η προσωνυμία «Θεομάνα» της Υπεραγίας Θεοτόκου παραπέμπει στον ομώνυμο Ιερό Ναό της «Θεομάνας» της Παλαιάς Κίου της Μικράς Ασίας.
Ο Ναός πανηγυρίζει κατά την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 23 Αυγούστου. Ένα μεγάλο πλήθος συρρέει την παραμονή στο πανηγύρι. Η Ακολουθία του Εσπερινού τελείται με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ