ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Στις φλόγες η Ζάκυνθος: Κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό Αναφωνήτρια (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:29:00 μ.μ. | |
Στις φλόγες η Ζάκυνθος: Κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό Αναφωνήτρια (βίντεο)
Στην άμεση εκκένωση του χωριού Αναφωνήτρια προχωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές της Ζακύνθου, καθώς η μεγάλη φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Ήδη, πολλοί κάτοικοι έχουν αποχωρήσει, ενώ άλλοι έμειναν πίσω, για να δώσουν τη μάχη με τις φλόγες, που πέρασαν από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Σύμμαχος της πυρκαγιάς ο δυνατός άνεμος που πνέει στο νησί και δεν επιτρέπει στα εναέρια μέσα να βοηθήσουν όσο θα μπορούσαν.
Στην περιοχή επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος κάνουν δύο Πετζετέλ.

Πυρκαγιά μαίνεται και στην περιοχή Άνω Βολίμες της Ζακύνθου, με την βόρεια πλευρά του νησιού να παραδίδεται στις φλόγες.

Στα Ιωάννινα στην περιοχή Ασβεστοχώρι καίγεται δασική έκταση. Στην περιοχή επιχειρούν 26 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, ένα ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ένα Πετζετέλ και ένα Canadair.
Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί, κοντά στη χωματερή της Δουρούτης. Στο ίδιο περίπου σημείο με εκείνη που είχε απειλήσει το Νεοχωρόπουλο πριν από ένα μήνα, αλλά με διαφορετική κατεύθυνση.

Άμεσα έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά όμως πήρε γρήγορα διαστάσεις, κινούμενη προς την Κόντσικα και το Ασβεστοχώρι και απειλώντας ότι έβρισκε στο πέρασμά της, όπως μια μεγάλη μονάδα με φωτοβολταϊκά, η οποία σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Στις 12:30 το μεσημέρι περίπου, το μέτωπο απείλησε το Ασβεστοχώρι, όπου οι κάτοικοι έντρομοι με λάστιχα και ό,τι άλλο μέσο διέθεταν έριχναν νερό για να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο.

Δυνάμεις της αστυνομίας διέκοψαν την κίνηση των οχημάτων προκειμένου να διευκολύνουν τα πυροσβεστικά, ενώ στο σημείο μετακινήθηκαν οχήματα και υδροφόρες του Δήμου Ιωαννιτών.

Πηγή: protothema.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ