Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

Η πιο συναρπαστική πανελλήνια δράση εφήβων έγινε στην Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:12:00 π.μ. |
Η πιο συναρπαστική πανελλήνια δράση εφήβων έγινε στην Πελοπόννησο
Η Πελοπόννησος είναι τόπος μαγευτικός. Όσοι έχουν πάει έχουν πάντα να πούνε κάτι καλό γι' αυτήν. Και τα μέρη της επίσης ξεχωρίζουν, όλα. Αρχαία Ολυμπία, Καλάβρυτα, Κόρινθος, Μάνη και άλλα τόσα. Εκεί, πρόσφατα έγινε η πέμπτη, καθιερωμένη πλέον Πανελλήνια Προσκοπική Δράση Ανιχνευτών (εφήβων 15-18 ετών) με τον τίτλο "Ελπίδα 2017". 

Περισσότεροι από 1000 έφηβοι και 250 ενήλικοι συνοδοί τους, μεταξύ 4 και 14 Αυγούστου, διέσχισαν τα βουνά της Πελοποννήσου, με το μεγάλο ραντεβού να δίνεται στην Ολυμπία για μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του προσκοπισμού στην Ελλάδα. Περισσότεροι από 1000 έφηβοι Πρόσκοποι και 250 ενήλικες συνοδοί κατέκλυσαν την Πελοπόννησο, όπου πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη πανελλαδική κατασκήνωση νέων, η οποία ακούει στο όνομα «ΕΛΠΙΔΑ 2017». 
«Η πιο ξεχωριστή στιγμή ήταν η νυχτερινή ανάβαση με το αυγουστιάτικο φεγγάρι να φωτίζει το μονοπάτι μαζί με όλη την ομάδα. Νομίζω είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξανακάνω εύκολα και δεν θα ξεχάσω ποτέ», μοιράζεται μαζί μας γεμάτη η Γεωργία κατεβαίνοντας χαρούμενη το επόμενο πρωινό. 
Σε αυτό το πανέμορφο τόπο, συναντά κανείς τέσσερα βουνά: Χέλμος, Μαίναλο, Ταΰγετος και Πάρνωνας. Έτσι μιας και σε όλους τους προσκόπους αρέσουν οι προκλήσεις, το πρώτο κομμάτι της δράσης αποτελούνταν από ταυτόχρονη ανάβαση ομωνύμων ομάδων, στις τέσσερις αυτές κορυφές. Με την ψηλότερη κορυφή να είναι ο Προφήτης Ηλίας στον Ταύγετο, στα 2407 μέτρα, οι τέσσερις πρώτες ημέρες τα είχαν όλα. 
Παρέα όλοι μαζί, η κάθε εξερευνητική ομάδα, αποτελούμενη από περισσότερα από 250 παιδιά κατασκήνωσε σε μαγευτικά μέρη και θαύμασε την αυγουστιάτικη πανσέληνο με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. «Σκοπός μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία είναι να προσφέρουμε στα παιδιά μια ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν με το περιβάλλον και να γνωρίσουν μια τόσο ξεχωριστή περιοχή όπως είναι η Πελοπόννησος» αναφέρει ο Αντώνης στην κορυφή του Ταΰγετου, βλέποντας μαζί με την υπόλοιπη ομάδα την πρωινή ανατολή του ηλίου στον Προφήτη Ηλία. 
 «Κομμάτι σημαντικό ήταν η επίσκεψη σε ορεινά χωριά, όπως των Άνω Λουσών Αχαΐας, όπου καταγράψαμε και τακτοποιήσαμε περισσότερα από 1200 βιβλία στην τοπική βιβλιοθήκη του χωριού ή στη Βαμβακού, το χωριό του γνωστού εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου, όπου παίξαμε στην κεντρική πλατεία με τα παιδιά του χωριού και μοιράσαμε παιχνίδια. 
Η προσφορά είναι σημαντικό κομμάτι της προσκοπικής ζωής και πραγματικά τα παιδιά ζήσανε όμορφες στιγμές μέσα από αυτή την κίνηση», προσθέτει ο Ζαχαριάς Αντωνιάδης, γενικός έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Τελικός προορισμός ήταν η μαγευτική και τόσο ξεχωριστή Αρχαία Ολυμπία, όπου 1000 και πλέον έφηβοι, κατασκήνωσαν δίπλα στις όχθες του Αλφειού ποταμού. 
Οι επόμενες μέρες περιείχαν ράφτινγκ, βραδινά παιχνίδια μυστηρίου, ορεινή ποδηλασία και πολλές άλλες δραστηριότητες γεμάτες προκλήσεις. «Το πιο σημαντικό είναι όμως οι φιλίες που θα δημιουργηθούν. Είναι η τρίτη μου Ελπίδα και μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι αυτό που μένει πάντα, είναι οι φίλοι σε όλη την Ελλάδα. Πρώτη φορά είχα πάει παιδί και ακόμα κρατάω επαφές με τους περισσότερους» μοιράζεται ο Χρήστος, τρέχοντας προς την ομάδα του λίγο πριν το βραδινό γεύμα. 

Πηγή: www.lifo.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ