ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Έκκληση στην ομογένεια από το συσσίτιο του Ι.Ν Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:10:00 μ.μ. |
Εκκληση στην ομογένεια από συσσίτιο του Ι.Ν Ευαγγελιστρίας στο Ναύπλιο
 Την συνδρομή και των ομογενών από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ώστε να συνεχίσει το συσσίτιο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας στον Ναύπλιο να σιτίζει καθημερινά περί τους 140-160 άπορους της πόλης, ζητά μέσω του «Ε.Κ.» ο προϊστάμενος του ναού π. Ελευθέριος Μίχος.


Το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας, με την βοήθεια εθελοντών και δωρητών, έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια στην πιο σημαντική δομή στήριξης δημοτών του Ναυπλίου που έχουν οικονομική αδυναμία και δεν μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν σε στοιχειώδεις βιοποριστικές ανάγκες.

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι μακριά μας αλλά είναι ακριβώς δίπλα μας. Που έχουν πραγματική ανάγκη ακόμη και από ένα πιάτο φαγητό. Έχουμε, λοιπόν, όλοι χρέος απέναντι στον συνάνθρωπό μας να βοηθήσουμε, να στηρίξουμε, ακόμη και μ’ ένα κομμάτι ψωμί. Η ζωή μας πρέπει να είναι συνυφασμένη με την αγάπη και την προσφορά. Σ’ αυτή την προσπάθεια είναι, ασφαλώς, καλοδεχούμενη και απολύτως αναγκαία και η στήριξη των ομογενών μας ή εθελοντικών οργανώσεων από τις ΗΠΑ και τον Καναδά», λέει στον «Ε.Κ.» ο π. Ελευθέριος.

Το συσσίτιο διανέμει τρόφιμα σε μακροχρονίως ανέργους, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία, άγαμες μητέρες κ.α. και τα τελευταία χρόνια γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια, από τον Ιερό Ναό, την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, τον Δήμο Ναυπλιέων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες παρασκευής των γευμάτων με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, σε χώρο πλάι από την εκκλησία.

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας βρίσκεται στον δρόμο για το Παλαμήδι και, όπως λέει ο 42χρονος π. Ελευθέριος, στόχος μας είναι να μην υπάρχει κανένας συνάνθρωπος μας στο Ναύπλιο που να στερείται το φαγητό.

«Η αλήθεια είναι ότι η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες Έλληνες. Μία νέα τάξη έχει δημιουργηθεί. Αυτή των λεγομένων νέο-απόρων. Δηλαδή, ανθρώπων που πριν τη κρίση είχαν τη δουλειά τους και ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο. Τώρα, όμως, η ύφεση έφερε τα πάνω – κάτω στη ζωή τους και ζουν σε σπίτια που δεν έχουν καν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν βρίσκουν δουλειά και τρώνε σε συσσίτια. Είναι ευθύνη όλων μας να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους αυτούς που αντιμετωπίζουν τόσο σημαντικά προβλήματα επιβίωσης», προσθέτει ο ιερέας.

Και σημειώνει: «Το συσσίτιο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου καθημερινά προσπαθεί να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις δυσκολίες. Όσοι από εμάς έχουμε ακόμη τη οικονομική δυνατότητα, θα πρέπει να συνδράμουμε αυτή την κοινωνική δομή που έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο της παροχής βοήθειας σε ανήμπορους συμπολίτες μας».

Το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας δέχεται δωρεές είτε σε χρήμα – με την έκδοση απόδειξης- είτε σε διάφορα είδη (τρόφιμα, ρούχα κ.λπ.) ενώ σημαντική είναι και ανάγκη σε εθελοντές και εθελόντριες.

Για όσους εκ των ομογενών θέλουν να στηρίξουν αυτή την σημαντική προσπάθεια το τηλέφωνο του Ιερού Ναού είναι 2752.027778.

Πηγή: ekirikas.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ