ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα: Η ανεπάρκεια Γραμματικόπουλου σε επανάληψη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:47:00 μ.μ. |
Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα: Η ανεπάρκεια Γραμματικόπουλου σε επανάληψη
Δελτίο τύπου

 Η αγωνιώδης προσπάθεια του επικεφαλής της αντιπολίτευσης να αρθρώσει μία τουλάχιστον ρεαλιστική πρόταση δεν είναι απλά ανεπαρκής αλλά πλέον και γραφική. Ο καλά πληροφορημένος πολίτης δεν θα είναι εύκολο θύμα του λαϊκισμού και των πολιτικάντικων ανακοινώσεων γι’ αυτό και εξηγούμαστε.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΞΕΝΙΑ Σπάρτης και Ναυπάκτου τα οποία από το Ελληνικό Δημόσιο ή δωρητές (Ε.Ο.Τ ή Ε.ΤΑ. ή Ε.Τ.Α.Δ.) παραχωρήθηκαν στο Δήμο Σπάρτης και Ναυπάκτου αντίστοιχα καμία σχέση δεν έχει με το Ξενία Ναυπλίου το οποίο από το Ελληνικό Δημόσιο εκμισθώθηκε με μακροχρόνια μίσθωση σε ιδιώτη, αποτελεί μέρος συμπλέγματος τριών ξενοδοχειακών μονάδων και η εκμισθώτρια εταιρία βρίσκεται σε πολυετή δικαστική διαμάχη με τον εκμισθωτή.

Εν αντιθέσει το ιδιοκτησιακό των δημοτικών κτιρίων Σπάρτης και Ναυπάκτου είναι ακριβώς ίδιο με του δικού μας εμβληματικού «ΤΡΙΑΝΟΝ» το οποίο καταφέραμε να εντάξουμε για την ολοκληρωτική ανακαίνισή του στο ίδιο ακριβώς πρόγραμμα πριν κάποιο διάστημα.

http://www.nafplio.gr/neamenu/typosmenu/deltiatypoumenu/3137-ergoorosimogiatodimonafplieonexasfalistikeixrimatodotisigiatinsintirisikaianava8misitoutrianon.html

Περίπου 2.000.000€ είναι ο προϋπολογισμός του έργου το οποίο θα δώσει στο μνημείο Τριανόν από τη μία την αρχική του μορφή, από την άλλη όμως θα το μετατρέψει σε ένα χώρο πολιτισμού με όλες τις σύγχρονες τεχνολογικά υποδομές.

Η «επόμενη μέρα» του Δήμου μας χτίζεται με σκληρή δουλειά 365 ημέρες το χρόνο.

Ευχαριστούμε για την ευκαιρία ανάδειξης του έργου μας. Όπως καταλάβατε ο Δήμος πήρε από αυτό το πρόγραμμα έγκριση ένταξης 2.οοο.οοο€ πριν μήνες.

Αντιπολίτευση είναι πολλά περισσότερα από το διαβάζω την Κυριακάτικη Εφημερίδα και βγάζω μια λαϊκίστικη ανακοίνωση.

Το να υποτιμάς τον πολίτη σερβίροντάς του ανακρίβειες έφτασε τη χώρα εδώ.

Δεν ήξερε ο γράφων την ανακοίνωση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης ότι δεν είναι συγκρίσιμες οι περιπτώσεις ΞΕΝΙΑ Σπάρτης και Ναυπάκτου με Ξενία Ναυπλίου;

Δεν ήξερε ότι ο Δήμος Ναυπλίου μήνες πριν είχε ωριμάσει φάκελο από αυτό το πρόγραμμα και του είχαν εγκριθεί 2.000.000€;

Δεν ήξερε την κατάσταση του δικού μας ΞΕΝΙΑ;

Δύο τα πιθανά σενάρια: ήξερε και απλά ήθελε να παραπλανήσει τους πολίτες ή δεν ήξερε και τότε παραπλανεί εν αγνοία του. Σε όποιο από τα δύο και να συμβαίνει η ανεπάρκεια είναι προφανής.

Καλό υπόλοιπο ανάγνωσης της εφημερίδας σας.

Όποιος ενδιαφέρεται να καταλάβει τις διαφορές ας προχωρήσει διαβάζοντας παρακάτω παρακάτω.

ΞΕΝΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ

Το «ΞΕΝΙΑ» Σπάρτης κτίσθηκε το 1959 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Χ. Μπουγάτσου , στα πλαίσια ενός μεγάλου και φιλόδοξου προγράμματος του τότε Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Το 1998 το «ΞΕΝΙΑ» παραχωρήθηκε στο Δήμο Σπάρτης για αξιοποίηση , έγινε μια προμελέτη η οποία όμως δεν είχε συνέχεια κι έτσι επέστρεψε στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ).

Το καλοκαίρι του 2011 το «ΞΕΝΙΑ» Σπάρτης χαρακτηρίσθηκε ως Μνημείο ύστερα από κοινή απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων.

Το Σεπτέμβρη 2013 πραγματοποιήθηκε η παράδοση - παραλαβή του ακινήτου το οποίο πλέον ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στον Δήμο Σπάρτης. Ειδικότερα, στον Δήμο Σπάρτης περιήλθε η κυριότητα του εν λόγω ακινήτου, ιδιοκτησίας ΕΟΤ και διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης ΕΤΑΔ Α.Ε. (πρώην ΕΤΑ Α.Ε.).

Ξενία Ναυπάκτου”

Ο Δήμος Ναυπακτίας έχει στην πλήρη κυριότητά του, νομή και κατοχή του την ξενοδοχειακή μονάδα ΞΕΝΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ «ΕΥΔΟΚΙΑ» που βρίσκεται στην πόλη της Ναυπακτίας.

Το ακίνητο περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου από «Δωρεά εν Ζωή» του Γ. Αθανασιάδη –Νόβα του Θεμιστοκλέους και της Ευδοκίας, σύμφωνα με το από 11.07.1973 Συμβόλαιο Αρ.3676 της Συμβολαιογράφου Ελένης Κουρεμένου –Πουσκούρη.

Σύμφωνα με το Δωρητήριο, ο Δωρητής δώρισε την περιγραφόμενη στο Συμβόλαιο έκταση με παραχώρηση των δικαιωμάτων διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης επί 25 έτη στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Διαχειριστής), ενώ η πλήρης κυριότητα δωρήθηκε στον Δήμο Ναυπακτίας (Δωρεοδόχος).

Ο Δήμος Ναυπακτίας υποχρεούται να διατηρεί τον τουριστικό προορισμό των εγκαταστάσεων, ενώ απαγορεύεται οποιαδήποτε κατάτμηση, ή μετατροπή του σκοπού και της χρήσης.

Για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας προς τον τουριστικό σκοπό του ακινήτου, ο Δήμος Ναυπακτίας θα ζητά την έγκριση του ΕΟΤ, έτσι ώστε να διαφυλάσσεται η άψογη λειτουργία, η διαρκής συντήρηση και η ανανέωση των κτιρίων και του εξοπλισμού.

Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ