ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:32:00 μ.μ. |
Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού
«Όταν βλέπεις την ανακούφιση στα πρόσωπα των ανθρώπων, αυτό που νιώθεις δεν μπορείς να το περιγράψεις με λόγια» λέει η Βάγια και ο Βασίλης συμπληρώνει: «όταν προσφέρεις στο συνάνθρωπο, μπορείς να κάνεις τον κόσμο λίγο καλύτερο, απ' ότι τον βρήκες». Αυτά είναι τα λόγια των ανθρώπων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εργαζoμένων και εθελοντών, που ξέρουν να κάνουν πράξη την έννοια ανθρωπισμός.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού καθιερώθηκε, με απόφαση του Ο.Η.Ε., να εορτάζεται στις 19 Αυγούστου κάθε χρόνο ως φόρος τιμής στους ανθρώπους που αφιερώνουν τη ζωή τους στην προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας συμβάλλοντας στη στήριξη των συνανθρώπων τους σε κάθε άκρη της γης, χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις. Ο ανθρωπισμός είναι στάση ζωής. Ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, στα ανθρώπινα δικαιώματα και η αλληλεγγύη αποτελούν καθήκον όλων.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πάντα παρών όπου υπάρχει ανάγκη, ευχαριστεί όλους εκείνους, εργαζόμενους και εθελοντές, που καθημερινά με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, ακόμα και με ενδεχόμενο κίνδυνο της ζωής τους, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και εργάζονται στα πολλαπλά πεδία δράσης του ανακουφίζοντας τον ανθρώπινο πόνο τόσο των προσφύγων-μεταναστών, όσο και των Ελλήνων πολιτών που περνούν δύσκολες ώρες.

Οι άνθρωποι αυτοί, οι δικοί μας άνθρωποι, καθημερινά υπερασπίζονται τα υψηλά ιδανικά του ανθρωπισμού και τις αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος, όπου και αν βρεθούν, δίνοντας νόημα μέσα από τις πράξεις τους στις πανανθρώπινες αξίες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ