ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Τόσκας: Ο πιο στρεβλός μηχανισμός του Δημοσίου το Πυροσβεστικό Σώμα!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:45:00 μ.μ. | | |
Τόσκας: Ο πιο στρεβλός μηχανισμός του Δημοσίου το Πυροσβεστικό Σώμα!
 Για τον «πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού Δημοσίου» μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αναφερόμενος στο Πυροσβεστικό Σώμα!


Ο κ. Τόσκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη αναφέρθηκε σε στρεβλό τρόπο που λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια το Πυροσβεστικό Σώμα και υποστήριξε ότι χρησιμοποιήθηκε επί δεκαετίες ως κομματικός μηχανισμός, δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό και δεν γινόταν σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών.

Η αναφορά σε «στρεβλό μηχανισμό» προκάλεσε μάλιστα την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ ο οποίος αντέτεινε ότι «δεν μπορούμε να λέμε στρεβλό ένα σώμα που ρίχνετε στη φωτιά» και κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει στάση απέναντι «σε ένα Σώμα που δίνει μάχες κάτω από αντίξοες συνθήκες και κινδυνεύουν ζωές».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε όμως ότι ο προϋπολογισμός του Πυροσβεστικού Σώματος έχει μειωθεί σε σύγκριση το 2009.

«Το 2009 ο προϋπολογισμός του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν 371 εκατ. ευρώ για αποδοχές και συντάξεις και 81 εκατ. ευρώ για καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες. Σήμερα είναι 301 εκατ. για αποδοχές και συντάξεις και 53 εκατ. καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες. Τότε που είχαμε πολλά λεφτά πήγαιναν σε μισθώσεις αεροσκαφών για 12 μήνες το χρόνο, ενώ μισθώναμε και για περιόδους που δεν είχαμε φωτιές. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη είναι της δεκαετίας του 1970. Σοβαρή εκπαίδευση δεν γινόταν. Δείτε τα προηγούμενα χρόνια που οι πυροσβέστες πήγαιναν με κοντομάνικα στις φωτιές και δείτε πως πηγαίνουν τώρα» υποστήριξε ο κ. Τόσκας.

Η απάντηση του υπουργείου

Στην σημερινή του τοποθέτηση από το βήμα της Βουλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ούτε απαξίωσε ούτε καταφέρθηκε, φυσικά, κατά του έργου των Πυροσβεστών, αλλά μίλησε για χρόνιες στρεβλώσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα. Όπως έχει δηλώσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η αυτοθυσία και οι ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών, μαζί με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος θα διορθώσουν τις στρεβλώσεις που προκάλεσε η αδιαφορία κυβερνήσεων των προηγούμενων δεκαετιών.

Αντιδράσεις για την αναφορά Τόσκα

Οι δηλώσεις του κ. Τόσκα προκάλεσαν ήδη την αντίδραση συνδικαλιστών του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

«H κατάταξη στο ΠΣ απο το 1996 γίνεται με διαγωνιστικές διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια αντίστοιχα του ΑΣΕΠ καθώς και αθλητικές διαδικασίες που ειναι απαραίτητες για να μπορούμε να μπαίνουμε απο τα παράθυρα στα φλεγόμενα κτίρια» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών -Υπαξιωματικών ΠΣ Αντώνης Κούκουζας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΠΣ Γιάννης Σταμούλης, ανέφερε: «Δεν μπορεί την ώρα που μάχονται οι συνάδελφοι μου σε όλα τα πύρινα μέτωπα φέρνοντας αυτά τα θαυμάσια αποτελέσματα, ο υπουργός σήμερα να απευθύνει τέτοιες κατηγορίες εναντίον των στελεχών μας».

«Το να χαρακτηρίζεται σαν «το πιο στρεβλό κομμάτι του Δημοσίου» το Πυροσβεστικό Σώμα συνιστά μέγιστη πρόκληση και απρέπεια» έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

«Για προσβολή των πυροσβεστών, που με αυταπάρνηση έκαναν το καθήκον τους όλο το καλοκαίρι στη μάχη με τις φωτιές», έκανε λόγο ο αρμόδιος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος αναφέρθηκε και σε υπουργό «ο οποίος απέτυχε τόσο τραγικά στην Πολιτική Προστασία» και « μεταβιβάζει τις ευθύνες της δικής του αποτυχίας στο προσωπικό και στα στελέχη του υπουργείου, του οποίου προΐσταται. Είναι προσβλητικοί οι χαρακτηρισμοί του κ. Τόσκα για τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, που με αυταπάρνηση έκαναν το καθήκον τους όλο το καλοκαίρι στη μάχη με τις φωτιές» δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Πηγή: star.gr
Φώτο: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ