ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Οι Έλληνες Πρόσκοποι στο πλευρό των Πυροσβεστικών δυνάμεων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:30:00 π.μ. | | |
Οι Έλληνες Πρόσκοποι στο πλευρό των Πυροσβεστικών δυνάμεων
Οι Έλληνες Πρόσκοποι, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της δασικής πυρκαγιάς στην Αττική κινητοποιήθηκαν, οργανώθηκαν σε ομάδες και ανέμεναν οδηγίες από το Πυροσβεστικό Σώμα για να βοηθήσουν.


Στις 15 Αυγούστου 2017, νωρίς το πρωί, 53 ενήλικα στελέχη κατέφθασαν και έστηναν το γραφείο συντονισμού τους, στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού. Σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες και στρατηγικούς συνεργάτες συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού και υλικών για παρασκευή σκανς. Σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία και την Διοικητική Μέριμνα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μοίρασαν πάνω από 950 μπουκάλια νερό και 600 σάντουιτς και μπισκότα στις δυνάμεις πυρόσβεσης στην ευρύτερη περιοχή του Καπανδριτίου.
Ο Γενικός Έφορος των Ελλήνων Προσκόπων, Ζαχαρίας Αντωνιάδης, δήλωσε σχετικά: «Μερικά χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πάρνηθα, ο Νομός Αττικής δοκιμάζεται και πάλι. Πιστοί στις αρχές μας να βοηθούμε κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση, κινητοποιηθήκαμε και βρεθήκαμε στη πρώτη γραμμή για να κάνουμε το αυτονόητο. Να υποστηρίξουμε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων οι οποίες εδώ και μέρες αδιάκοπα προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους μέχρι να σβήσει και το τελευταίο μέτωπο».
Το γραφείο συντονισμού των Ελλήνων Προσκόπων στο Καπανδρίτη, επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων οι: Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, κος Γιώργος Καραμέρος και η Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αν.Αττικής, κα Ασπασία Καράμανου, οι οποίοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις ενέργειες των Προσκόπων και ευχαρίστησαν για την υποστήριξή τους.
Στο πλευρό των Ελλήνων Προσκόπων βρίσκεται η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, οι οποίοι βοήθησαν στις επικοινωνίας για το συντονισμό του έργου.
Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.)

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία που περιλαμβάνει την υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, την αυτενέργεια και αυτό-εκπαίδευση. Αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 25.000 μέλη και προσκοπικές οικογένειες σε όλη την επικράτεια.

Το Σ.Ε.Π. που ιδρύθηκε το 1910 από τον Αθανάσιο Λευκαδίτη, συμπλήρωσε το 2017 107 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και συστηματικής προσφοράς στο γίγνεσθαι της κοινωνίας. Είναι μια σύγχρονη κίνηση για τους σημερινούς νέους, τους αυριανούς πολίτες, που ανταποκρίνεται σε όλες τις προκλήσεις των σύγχρονων καιρών, με αντικείμενο την ενεργό συμμετοχή στην παροχή υπηρεσιών και ανάληψης πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ