ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Στο έλεος του «Εωσφόρου» η νοτιοανατολική Ευρώπη - Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος και στην Ελλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:07:00 π.μ. |
Στο έλεος του «Εωσφόρου» η νοτιοανατολική Ευρώπη - Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος και στην Ελλάδα
 Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του τις επόμενες ώρες, βάζοντας στον «φούρνο» την χώρα. Η εξασθένηση των βοριάδων πρόκειται να μετατρέψουν τη χώρα σε «καμίνι» τις επόμενες ημέρες, καθώς ο υδράργυρος πρόκειται να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας τους 41 βαθμούς.


Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών κελσίου καταγράφονται σε μεγάλα τμήματα της νότιας και ανατολικής Ευρώπης την Παρασκευή, ένα κύμα καύσωνα, στον οποίο οι επιστήμονες έδωσαν το προσωνύμιο «Lucifer» (Εωσφόρος). "Σε κόλαση μετατρέπεται η γηραιά ήπειρος" με τα ΜΜΕ να αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ στο φαινόμενο που έχει ως αποτέλεσμα καταστροφικές πυρκαγιές και μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες, την ώρα που οι αρχές κηρύττουν πολλές περιοχές σε "κόκκινο" συναγερμό.

Η Ιταλία και τα Βαλκάνια μετρούν τις περισσότερες πληγές, την ώρα που και βορειότερα, στη νότια Πολωνία, ο υδράργυρος εκτοξεύτηκε στα ύψη. Η ευρωπαϊκή μετεωρολογική υπηρεσία Meteoalarm εξέδωσε προειδοποιήσεις σε συνολικά 10 χώρες.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τη ζέστη- ένας στη Ρουμανία κι ένας στην Πολωνία- ενώ πολλοί άλλοι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία με συμπτώματα ηλιάσης και άλλων παθήσεων που συνδέονται με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στην Κροατία ο καύσωνας σε συνδυασμό με την κορύφωση της τουριστικής περιόδου είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος, όπως έγινε γνωστό σήμερα από αξιωματούχους.

Ο υδράργυρος στις ακτές της Αδριατικής στην χώρα, μεταξύ αυτών στην πόλη Ντουμπρόβνικ, αναμένεται να ανέλθει στους 42 βαθμούς, προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία.

Τα Βαλκάνια φλέγονται

Στην Αλβανία, 300 πυροσβέστες και στρατιώτες δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο 75 πύρινα μέτωπα, ενώ η χώρα ζήτησε έκτακτη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δύο ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κέρκυρα θα αναλάβουν πυροσβεστικό έργο στην Αλβανία, η οποία μαστίζεται το τελευταίο 24ώρο από χωρίς προηγούμενο εστίες πυρκαγιών, αναφέρουν πηγές από το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται επίσης η Σερβία, η Βοσνία, η ΠΓΔΜ και η Κροατία όπου οι αρχές έχουν επίσης συστήσει στους πολίτες να μην βγαίνουν έξω και να αυξήσουν την κατανάλωση νερού. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να φλερτάρουν με τους 40 βαθμούς έως και την επόμενη εβδομάδα.

Στη Ρουμανία οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μην κυκλοφορούν κατά τη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών και παρακάλεσαν τους ενήλικους να προσέχουν τα μικρά παιδιά. Οι αρχές αναμένεται να επιβάλουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους οδικούς άξονες, κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Αξιωματούχοι στη Βοσνία προειδοποιούν ότι το κύμα καύσωνα σε συνδυασμό με την ξηρασία είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της γεωργικής παραγωγής κατά 50%. Και στη γειτονική Σερβία η κατάσταση είναι παρόμοια και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ξηρασία θα προκαλέσει καταστροφές στις καλλιέργειες καλαμποκιού και σόγιας, τουλάχιστον κατά 30%.

Στην Κροατία ο καύσωνας σε συνδυασμό με την κορύφωση της τουριστικής περιόδου είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος, όπως έγινε γνωστό σήμερα από αξιωματούχους.

Πηγή: newpost.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ