ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

"Μήδεια" και "Προμηθέας Δεσμώτης - Ικέτιδες" αυτό το Σαββατοκύριακο στην Επίδαυρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:49:00 π.μ. | |
"Μήδεια" και "Προμηθέας Δεσμώτης - Ικέτιδες" αυτό το Σαββατοκύριακο στην Επίδαυρο
«Μήδεια»: Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζουν την ευριπίδεια τραγωδία σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη και με την Μαρία Ναυπλιώτου στον ομώνυμο ρόλο.

Ο Ιάσων, προδίδοντας την γυναίκα του, Μήδεια, και τα παιδιά του, λαμβάνει σε γάμο τη Γλαύκη, την κόρη του Βασιλιά της Κορίνθου, Κρέοντα. Η δε Μήδεια, προκειμένου να εκδικηθεί, στέλνει δηλητηριώδη δώρα με τα οποία φονεύει τόσο τη νύφη όσο και τον πεθερό, και στη συνέχεια, αφού σφάζει τα ίδια της τα παιδιά, Φέρητα και Μέρμερο, προς απέραντη λύπη του προδότη συζύγου της, με τη βοήθεια άρματος που το σέρνουν πτερωτοί δράκοντες, απέρχεται στην Αθήνα.
 Πρωταγωνιστούν: Μαρία Ναυπλιώτου, Χάρης Φραγκούλης και αλφαβητικά οι Γεράσιμος Γεννατάς, Μαριάννα Κάλμπαρη, Αλεξάνδρα Καζάζου, Σύρμω Κεκέ, Ιωάννα Μαυρέα, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Θεοδώρα Τζήμου.

Χορός: Λήδα Κουτσοδασκάλου, Βασιλίνα Κατερίνη, Μάριος Κρητικόπουλος, Ευθύμης Χαλκίδης, Αλέξανδρος Σκουρλέτης.
(4 και 5 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου)
«Προμηθέας Δεσμώτης - Ικέτιδες»: Για ακόμα μια φορά, ο αιρετικός ηθοποιός, ποιητής και σκηνοθέτης Ολιβιέ Πυ επιχειρεί να νοηματοδοτήσει το παρόν μέσα από την επανανάγνωση εμβληματικών έργων του παρελθόντος, εδώ του «Προμηθέα Δεσμώτη» και των «Ικετίδων» του Αισχύλου. Η παράστασή του, σε μινιμαλιστική φόρμα, με μια διανομή τριών ηθοποιών, σε δική του μετάφραση και σπονδυλωτή σκηνοθεσία, έκανε πρεμιέρα πέρυσι το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ της Αβινιόν.

Παίζουν: Philippe Girard, Frédéric Le Sacripan, Mireille Herbstmeyer
(4 και 5 Αυγούστου, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ