ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

"Ευάν Ευοί αμάν και αμήν": Η Μουσικοχορευτική παράσταση που μετατράπηκε σε γιορτή Ελληνοτουρκικής Φιλίας στη Νέα Κίο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:59:00 π.μ. | |
"Ευάν Ευοί αμάν και αμήν": Η Μουσικοχορευτική παράσταση που μετατράπηκε σε γιορτή Ελληνοτουρκικής Φιλίας στη Νέα Κίο (βίντεο)
 Η χορευτική ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου κλείνει φέτος 35 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας και παρουσίασε την μουσικοχορευτική παράσταση "Ευάν Ευοί αμάν και αμήν " στα πλαίσια της λήξης των εκδηλώσεων ΚΙΑΝΑ 2017 που πραγματοποιήθηκαν φέτος για την συμπλήρωση των 90 χρόνων από την εγκατάσταση των κατοίκων από την Κίο της Μικράς Ασίας στην Αργολίδα.
Ένα ταξίδι στους ρυθμούς της αρχαιότητας που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας Ίωνες και Δωριείς, Αιολείς και Φρύγες, που καταδεικνύονται στους χορούς της Δράμας και του Πόντου, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Νέας Κίου, οπου ανάμεσα τους ηταν και Τούρκοι Φιλοξενούμενοι (αντιδήμαρχοι , Περιφερειάρχης της Προύσας και απλοί πολίτες) από την Κίο (Γκέμλικ) της Μικράς Ασίας.
Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι έγιναν μια παρέα και χόρεψαν στο ονομα της φιλίας και της συναδέλφωσης των δυο λαών Έλλαδας και Τουρκίας, ενώ οι φιλοξενούμενοι από την Τουρκία έμειναν κατενθουσιασμένοι.
Τους χορευτές συνόδευαν καταξιωμένοι παραδοσιακοί μουσικοί από την Αθήνα και συγκεκριμένα το σχήμα "Εν χορδαίς και τυμπάνοις"
Την εκδηλωση παρακολούθησε πολύς κόσμος ανάμεσα τους οι Αντιδήμαρχοι Α. Μπαντανάς και Η. Χατζηγεωργίου, ο π. Δημοσθένης Γάτσιος κα.
Εκτός από την διδασκαλία των χορών, τα κείμενα καθώς και την χορογραφία με βήματα και σχήματα βγαλμένα από αρχαία ελληνικά αγγεία είχε επιμεληθεί η χοροδιδάσκαλος-παιδαγωγός Θεώνη Κωτσιοπούλου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ