ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Νέος «γίγαντας» στην εμπορία εσπεριδοειδών της Ευρώπης, μετά τη συνεργασία Martinavarro και Rio Tinto

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 π.μ. | |
Νέος «γίγαντας» στην εμπορία εσπεριδοειδών της Ευρώπης, μετά τη συνεργασία Martinavarro και Rio Tinto
Η συνεργασία των ισπανικών κολοσσών στο εμπόριο εσπεριδοειδών Martinavarro και Rio Tinto αναμένεται να δημιουργήσει το μεγαλύτερο κονσόρτιουμ συμβατικών και βιολογικών φρούτων στο συγκεκριμένο τομέα για την Ευρώπη.

Η Μartinavarro κατέχει ήδη την πρώτη θέση σε όλη την Ευρώπη, αλλά η απόφασή της να συνεργαστεί με την Río Tinto για την ίδρυση της κοινής εταιρείας Citri&Co, θα την ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο.

Η κίνηση σηματοδοτεί το τελευταίο στάδιο στο πλάνο της Martinavarro, με στόχο να αποκτήσει ηγετική θέση σε όλο τον κόσμο, μετά την περσινή εξαγορά του 25% του μετοχικού κεφαλαίου της από το fund Miura.

Ο νέος όμιλος που θα σχηματιστεί, θα διαθέτει έξι συσκευαστήρια με πάνω από 8.000 εκτάρια παραγωγή, που θα δίνουν ετησίως 500.000 τόνους εσπεριδοειδών αξίας 325 εκατ. ευρώ.

«Αν και τόσο η Rio Tinto όσο και η Martinavarro θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα, ο σχηματισμός της Citri&Co θα επιτρέψει στους πελάτες και των δύο εταιρειών να κερδίσουν σε συνέργιες, όπως μεγαλύτερη ποικιλία φρούτων και διασφάλιση της ποιότητας στο σύολο της παραγωγής», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Citri&Co.

Πηγή: agro24.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ