Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

Καταγγελία: To «φιλέτο» στο Πόρτο Χέλι, οι ανομίες κατά συρροήν από ετών και τα όνειρα για κέρδη 2 εκατ. ευρώ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:10:00 μ.μ. | |
Καταγγελία: To «φιλέτο» στο Πόρτο Χέλι, οι ανομίες κατά συρροήν από ετών και τα όνειρα για κέρδη 2 εκατ. ευρώ.
 Η προκλητική περίπτωση του κοινόχρηστου και κοινοτικού χώρου δίπλα στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας όπου πολύ παλιά λειτούργησε το εστιατόριο «Καβουράκι». Πως ένα παραθαλάσσιο αστική περιοχή στο Πόρτο Χέλι, χωρίς κανονικούς τίτλους ιδιοκτησίας, μεθοδεύεται να γίνει μια κερδοφόρα μπίζνα, ένας κύκλος ανομίας και συγκάλυψης.


Γλύτωσε πολλές αμαρτίες της Μυκόνου, η ευρύτερη περιοχή στο Πόρτο Χέλι (αλλά και στις Σπέτσες) , όπως τα μεγάλα παραθαλάσσια οικόπεδα χωρίς φαινόμενα Λούτσας, η ελεύθερη πρόσβαση σε δεκάδες παραλίες και ακτές, ο σεβασμός στο φυσικό τοπίο και την ιστορική παράδοση της περιοχής οι σκαφάτοι χωρίς προκλητική επίδειξη πλούτου και αγοραίου ερωτισμού. Οι ιδιοκτήτες επαύλεων και κτημάτων, που είναι σπουδαίοι επιχειρηματίες , εφοπλιστές και μεγάλα στελέχη εταιρειών χωρίς την ανάγκη να κάνουν επίδειξη και θόρυβο, όπως στη Μύκονο. σε συνδυασμό με μια ήρεμη ζωή, χωρίς την χυδαία επίδειξη πλούτου (από ξαπλώστρες έως σαμπάνιες) σε παραλιακά μπαρ και καταστήματα « ψυχαγωγίας», με σεξ-τουρισμό πάνω στα τραπέζια κλπ. κλπ.

Το Πόρτο Χέλι και οι Σπέτσες υπηρετούν ένα μοντέλο διαβίωσης και ποιότητας ζωής τελείως διαφορετικό.

Δεν είναι τυχαίο ότι διάσημοι επώνυμοι από το βασιλέα της Ολλανδίας, τη βασίλισσα της Ισπανίας, φημισμένους εφοπλιστές του Λονδίνου, την οικογένεια του τέως βασιλέως Κωνσταντίνου, διεθνείς Έλληνες και άλλους έχουν πλέον κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή και πολύ συχνή διαμονή. Προσαρμοσμένοι όλοι αυτοί απόλυτα στις προδιαγραφές ενός καθαρά ελληνικού τρόπου ανάπτυξης με πολύ σεβασμό και επιτυχημένη προσαρμογή. Και μάλιστα για ανθρώπους, παρέες και οικογένειες με μεσαία και ανώτερα εισοδήματα.

Ασφαλώς έχει αρκετές ελλείψεις η περιοχή στο Πόρτο Χέλι , προκειμένου να γίνει ένα σύγχρονο τουριστικό κέντρο, χωρίς να χάσει την ξεχωριστή φυσιογνωμία και το μέτρο του. Να γνωρίσει νέες υποδομές και καλές προοπτικές ανάπτυξης, σε αντίθεση με την κατάντια ήδη λ χ.. πολλών περιοχών της Ισπανίας και της Ιταλίας .

Εκείνο, το οποίο δεν χρειάζεται είναι να μεταβληθεί σε ένα κακό αντίγραφο, άσχημων κι στενά κερδοσκοπικών πλευρών της Μυκόνου και της Πάρου δυστυχώς, της Ζακύνθου και της Κέρκυρας, της Ρόδου και της Κρήτης, δηλαδή φαινομένων και λογικής ενός «μαζικού-κερδοσκοπικού τουρισμού», καθώς ήδη πληθαίνουν οι αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες, μετά την πικρή του εμπειρία πλέον. Για τους κινδύνους κατάπτωσης και γενικής απαξίωσης, που έφεραν τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές τοπικών συμφερόντων, αδίστακτες στο πνεύμα της κερδοσκοπίας και της πλεονεξίας.

Οι προβληματισμοί αυτοί συζητούνται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή του Πόρτο Χέλι, εξαιτίας μιας περίπτωσης παρανομιών και κερδοσκοπίας με επίκεντρο ένα παραλιακό χώρο δίπλα στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας(κατά πλειοψηφία κοινοτικό) χωρίς σοβαρούς και ατράνταχτους τίτλους ιδιοκτησίας, με επώνυμες καταγγελίες πολλών κατοίκων και καταστηματαρχών και με ανάμιξη-ευτυχώς- της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου και του Σώματος Επιθεωρητών –Ελεγκτών. Μετά από απαράδεκτες καθυστερήσεις, προφάσεις και κωλυσιεργίες αρμοδίων φορέων, θέματα τα οποία ερευνώνται σε βάθος και από άλλες κεντρικές υπηρεσίες, ενώ πρόκειται σύντομα να δοθούν στην δημοσιότητα κατά τρόπο αποκαλυπτικό και καταγγελτικό δημόσια..
Ήδη οι δύο αυτές αποφασιστικές παρεμβάσεις ουσίας στο Ναύπλιο και την Αθήνα, φαίνεται να απέτρεψαν ένα πρωτοφανές ανοσιούργημα κερδοσκοπίας και αδίστακτης πλεονεξίας « πάνω στο κύμα» την κατεξοχήν την περιοχή –φιλέτο στο Πόρτο Χέλι, με την ανέγερση .... Τριώροφου μεγάλου κτιρίου με προνομιακά καταστήματα (ανταγωνιστικά όλων των άλλων), πολυτελή διαμερίσματα και τη δημιουργία υπολογιζόμενης αξίας ακινήτων πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, κάτοικοι και καταστηματάρχες μπροστά σ αυτή την πρωτοφανή υπόθεση ανομίας, όπως προκύπτει μέσα από ένα τεκμηριωμένο ιστορικό, απορούν, λέγουν, με την περίεργη όλη στάση της τοπικής Πολεοδομίας( η οποία χορήγησε άνετα άδεια... ανέγερσης τριώροφου ογκώδους κτιρίου, την οποία αναγκάστηκε να ανακαλέσει),την παθητικότητα της κοινότητας Πόρτο Χελίου και την βαρηκοΐα για την νομιμότητα του Δήμου Κρανιδίου.

Ωστόσο, καταγγέλλουν, ότι έχουν οι τρείς φορείς αυτοί υποχρέωση για μια υπόθεση έχει μεγάλο βάθος να δραστηριοποιηθούν και να πράξουν τα νόμιμα ώστε η «καταπατημένη περιοχή» είτε να λύσει το πρόβλημα της περιοχής για μια κοινοτική πλαζ, ή για χώρο αναψυχής και παιδικής χαράς είτε για επέκταση της πλατείας της Εκκλησίας του Ι. Ναού της Ευαγγελιστρίας, η οποία ήδη ασφυκτιά και ζημιώνεται με τον αυθαίρετο « φράχτη προστασίας της ιδιοκτησίας Μ. Δρούζα».

Αποφάσεις τις οποίες θα αναγκασθούν να πάρουν από την πίεση των πραγμάτων, τις έρευνες που πραγματοποιούνται σε Ναύπλιο και Αθήνα, τη μεγάλη δημοσιότητα που έχει αρχίζει να προκαλείται και, κυρίως, για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των κατοίκων και επαγγελματιών του Πόρτο Χελίου.

Παράλληλα βεβαίως ως πρώτο δείγμα μιας νέας αντίληψης νομιμότητας και ποιοτικής νοοτροπίας θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να φροντίσουν

-για το μετέωρο πρανές της δημοτικής οδού, μετά τις εργασίες εκσκαφής που πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο κλίμα αυθαιρεσίας. Επείγουσα ανάγκη για τη διασφάλιση παιδιών, ηλικιωμένων δημοτών αλλά και των οχημάτων από προφανείς κινδύνους δημόσιας ασφάλειας, που δεν αποκλείεται να προκύψουν με βαρύτατες ευθύνες των αρμοδίων, που έχουν ήδη ειδοποιηθεί σχετικά.

- Να διασφαλίσουν την νόμιμη κοινοτική ιδιοκτησία από τους «λεηλατικούς κινδύνους του όλου χώρου από τον αιγιαλό και την παραλία- σε συνεργασία με κάθε άλλο αρμόδιο φορέα, όπως το Λιμενικό Σώμα, η Εφορία κλπ- μέχρι την όλη πλατεία της Εκκλησίας και τις δύο παράπλευρες δημοτικές οδούς χωρίς βίαιες και πονηρές προσμετρήσεις υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων, οι οποίες λέγεται ότι θα επιχειρηθούν με την ανοχή αρμόδιων παραγόντων και κυρίως της τριπλής ως άνω τοπικής εξουσίας. Δυστυχώς...

- Η επιτροπή δράσης και αντίδρασης, που δημιουργήθηκε από τους πλέον αξιόλογους παράγοντες, επαγγελματικούς και κοινωνικούς στο Πόρτο Χέλι, θα συνεχίσει τον ευγενή αγώνα από το Ναύπλιο και την Αθήνα σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερα μετά τις αποκαλύψεις που πρόκειται να υπάρξουν σύντομα για τους ενόχους της ανομίας και της ανοχής.

Πηγή: nonpapernews.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ