ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Καταδίκες γιατρών στην Πάτρα μετά από 13 χρόνια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 π.μ. |
Καταδίκες γιατρών στην Πάτρα μετά από 13 χρόνια
 Με την καταδίκη δύο εκ των τριών πρώην γιατρών του ΕΟΠΥΥ, που είχαν κατηγορηθεί ως συνεργοί σε παράνομη χορήγηση ορθοπαιδικών ειδών, αλλά και την καταδίκη του προμηθευτή έκλεισε η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης, έπειτα από 13 και πλέον χρόνια από την αποκάλυψή της.

Πρόκειται για υπόθεση που η εφημερίδα Πελοπόννησος είχε αποκαλύψει με εκτενή ρεπορτάζ της το 2004 και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι χορηγήσεις είχαν γίνει το διάστημα από 1999 μέχρι και 2004.

Οι γιατροί, που έχουν λύσει τη συνεργασία τους με το ταμείο, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τριών και δύο ετών αντίστοιχα με αναστολή και ο τρίτος απαλλάχτηκε, επειδή το δικαστήριο έκρινε ότι η πράξη για την οποία κατηγορήθηκε είναι πλημμέλημα και έχει ήδη παραγραφεί. Επίσης, ο προμηθευτής καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών για την κατηγορία της απάτης κατά του ΕΟΠΥΥ.

Σε πρώτο βαθμό οι κατηγορίες ήταν πολύ βαρύτερες, μιας και οι γιατροί είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 ετών και ο προμηθευτής σε κάθειρξη 12 ετών.

Αρχικά είχε σχηματιστεί κοινή δικογραφία για 13 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και 4 προμηθευτές ορθοπαιδικών ειδών. Οι διώξεις ασκήθηκαν το 2006 και στη συνέχεια η υπόθεση διαχωρίστηκε από τις δικαστικές αρχές και έτσι οι υποθέσεις φθάνουν κατά κύματα στο ακροατήριο.

Πηγή: pelop.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ