Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017

Γλυκιά ανάμνηση η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2017» (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:47:00 μ.μ. |
Γλυκιά ανάμνηση η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2017» (βίντεο)
 Μάλλον ο Θοδωρής Κωστούρος με συντροφιά τον μυθικό Παλαμήδη και την Ιππολύτη του θα έβλεπαν από ψηλά αλλά πολύ κοντά μας το τελευταίο βράδυ της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2017».
Θα άκουγαν με τα λόγια του ποιητή την Γιάννα Βασιλείου και την Ελπίδα Κομιανού την ιστορία, έτσι όπως έγινε ή έτσι όπως ήθελε αυτός να γίνει.
Πανηγυρικά ξεκίνησε το βράδυ που έκλεισαν οι εκδηλώσεις για την γιορτή της θάλασσας, την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017. Στο «Π» του Ναυπλίου οδηγούσαν όλοι οι δρόμοι. Εκεί οδηγήθηκαν οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθο», το χορευτικό των φίλων του Π.Λ.Ι., η Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου και οι χιλιάδες δημότες και επισκέπτες της πόλης.
Οικοδεσπότες της βραδιάς ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» Θεοδόσης Σ. Σπαντιδέας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» Κώστας Κολόκας.
Το βράδυ άρχισε με την ρίψη στεφάνου στην θάλασσα από τον Λιμενέρχη Ναυπλίου Σπύρο Μαρίνο προς τιμήν της ζωοδότρας θάλασσας, των ανθρώπων που την υπηρέτησαν και την υπηρετούν και του αφανούς ναύτη.
Για την διάσταση και το νόημα της δεύτερης «Ναυτικής Ναυπλιάδας» μίλησε ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος.
Το χορευτικό των Φίλων του Π.Λ.Ι. έδωσε το έναυσμα και τον τόνο της εκδήλωσης που θα ακολουθούσε.
Την σκυτάλη πήραν οι καλλιτέχνιδες Γιάννα Βασιλείου και Ελπίδα Κομιανού που απέδωσαν αποσπάσματα από το έργο του Αναπλιώτη ποιητή Θοδωρή Κωστούρου και την Ιππολύτη του.
Η εμφάνιση των φωτισμένων σκαφών του ερασιτεχνικού Συλλόγου Αλιέων Ναυπλίου και οι κυκλικές κινήσεις τους μέσα στο λιμάνι του Ναυπλίου δημιούργησαν μια επιβλητική ατμόσφαιρα που προμήνυε την έλευση της «βαρκαρόλας».
Το τέλος της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2017» άφησε την αίσθηση της ανικανοποίησης. Δεν εμφανίστηκε ο Ποσειδώνας με την τρίαινά του ούτε οι Νύμφες που τον συνοδεύουν …
Κι ο μυθικός Παλαμήδης ήταν απών. Έστειλε, όμως, πρέσβειρά του την Ιππολύτη και τα φωτισμένα σκάφη του που επιστρέφουν από την Τροία και που θα μας φωτίζουν έως την έλευσή του την επόμενη χρονιά.
Αυτή ήταν η υπόσχεση που έδωσε.

Και, επίσης, ότι θα φέρει και άλλα δώρα. Μουσικές και χρώματα και ζωγραφικές κι αγώνες …

… Με όνειρα που κάποιες φορές γίνονται αλήθεια και γεμίζουν τον ασκό της ευτυχίας.

Κρατώντας τα λόγια του «ΠΑΛΑΜΗΔΗ» χτίζεται η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2018».

Από το Διοικητικό Συμβούλιο
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ