ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Εγκαίνια των Πληροφοριακών Κέντρων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στην 82η Δ.Ε.Θ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:55:00 π.μ. | |
 Εγκαίνια των Πληροφοριακών Κέντρων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στην 82η Δ.Ε.Θ
Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας πραγματοποίησαν σήμερα, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, τα εγκαίνια των Πληροφοριακών Κέντρων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος.

Πληροφοριακό Κέντρο Ελληνικής Αστυνομίας

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στο χαιρετισμότου μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που ως Αρχηγός του Σώματος έχω την τιμή και τη χαρά να σας υποδεχτώ και να σας καλωσορίσω, κι εφέτος, στο Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας (...) Αυτό, ακριβώς, επιχειρούμε να αναδείξουμε μέσω των δράσεων που παρουσιάζονται στο Πληροφοριακό μας Κέντρο:
την πολύπλευρη, αδιάλειπτη και ουσιαστική δραστηριότητα που αναπτύσσεται από την Ελληνική Αστυνομία, σ’ όλο το φάσμα της εθνικής και κοινωνικής της αποστολής,
την αμείωτη προσπάθεια του προσωπικού του Σώματος, κάθε στιγμή, σε κάθε σημείο της Ελληνικής Επικράτειας,
το σταθερό ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό του αστυνομικού Οργανισμού και τη σημασία της ισχυρής αμφίδρομης σχέσης Αστυνομίας-πολιτών, ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής κατεύθυνσης και του στρατηγικού μας σχεδιασμού,
τη δυνατότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να ανταποκρίνεται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις της Πολιτείας και των πολιτών (...)

Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συμπίπτει χρονικά με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του προγράμματος αναδιοργάνωσης-αναδιάταξης των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας (...)
Η ευρύτατη αυτή μεταρρυθμιστική οργανωτική πρωτοβουλία, οι δραστηριότητες που ενδεικτικά και συνοπτικά παρουσιάζονται στο Πληροφοριακό μας Κέντρο και γενικά το σημαντικό έργο που αδιαλείπτως παράγεται από την Ελληνική Αστυνομία και τον Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του Υπουργείου Εσωτερικών, σε επιχειρησιακό, κοινωνικό και νομοθετικό επίπεδο, επιβεβαιώνουν, απλώς την κοινή εκείνη διαπίστωση που κατά τρόπο απολύτως ευκρινή και πειστικό αποτυπώνεται και στους σχετικούς δείκτες εμπιστοσύνης των πολιτών:

πως η Ελληνική Αστυνομία εκπληρώνει με αποτελεσματικότητα την αποστολή της· πως διατηρεί και ενισχύει την αξιοπιστία της στην αντίληψη και τη συνείδηση των πολιτών (...)

Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας στο Πληροφοριακό μας Κέντρο και για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλετε την Ελληνική Αστυνομία.

Η στήριξή σας και η αναγνώρισή της προσπάθειάς μας ενισχύουν το ηθικό μας και μετατρέπονται στη συνείδησή μας στην υποχρέωση να ανταποδώσουμε με την προσπάθεια και το έργο μας, στη χώρα και στους πολίτες -σ’ εσάς- την εμπιστοσύνη που μας επιδαψιλεύετε (...)

Τέλος, δεδομένης της οιονεί επετειακού χαρακτήρα χρονικής συγκυρίας, υπό την έννοια ότι ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας περιόδου, μιας νέας προσπάθειας και για την Ελληνική Αστυνομία, να μου επιτραπεί, δημόσια να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, όλους τους συναδέλφους μου για τη διαρκή τους προσπάθεια να υπηρετούν με επαγγελματισμό, με υπευθυνότητα και πολλές φορές με αυταπάρνηση και διακινδύνευση της ζωής τους το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών, της κοινωνίας, στην προστασία και την ασφάλεια τους».
Κατά την ομιλία του ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά άκουσα, το έχω ακούσει και άλλη φορά από τα χείλη του Αρχηγού, για τον ανθρωποκεντρικό ρόλο που πρέπει να έχει η Ελληνική Αστυνομία και νομίζω ότι αυτό είναι ένα στοίχημα, το οποίο τα τελευταία χρόνια χτίζεται και κερδίζεται καθημερινά. Είναι κάτι που πρέπει να επιβεβαιώνεται καθημερινά. Δεν είναι από αυτά που τα κατακτούμε μια φορά, είναι κάτι το οποίο πρέπει να χαρακτηρίζει την συμπεριφορά όλων, σε όλες τις βαθμίδες».

Ο κ. Σκουρλέτης, επίσης, τόνισε: «Γνωρίζουμε βέβαια ότι την ίδια στιγμή μας λείπουνε πολλά. Θα χαλούσαμε αυτή την όμορφη ατμόσφαιρα εάν αναφερόμασταν σε πραγματικές ελλείψεις σε μέσα και σε ανταλλακτικά. Πόσες φορές δεν τα έχουμε δει αυτά, αλλά είναι το αποτύπωμα δυστυχώς αυτών των πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών, που κάποια στιγμή όμως πρέπει να κάνεις τον λογαριασμό. Όταν απομακρυνθείς από το ταμείο, λέει, δεν αναγνωρίζεται καμία ευθύνη. Δεν ισχύει αυτό για την περίπτωση της χώρας μας, η οποία είναι καταδικασμένη, εντός εισαγωγικών, να ζει τα τελευταία χρόνια μέσα σε σκληρές συνθήκες δημοσιονομικής λιτότητας. Νομίζω, ότι έχουμε κατορθώσει όμως και σταματήσαμε τον κατήφορο, έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση και είναι ορατά τα σημάδια της ανάκαμψης, της οικονομικής ανάκαμψης, που θα μας επιτρέψει με περισσότερο θάρρος, με περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις αυτού του λαού, αυτού του τόπου, να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους σημερινούς πολίτες και για τους αυριανούς πολίτες».

Ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, ακόμη, επισήμανε: «Οι σχέσεις της Αστυνομίας, όπως και των άλλων δημόσιων Υπηρεσιών μέσα στην κοινωνία είναι αμφίδρομες. Οι πολίτες πληρώνουν για να στηρίζουν αυτό το Σώμα και οφείλει αυτό το Σώμα να ανταποδίδει με το παραπάνω, με τον καλύτερο τρόπο αυτό που παίρνει από τους πολίτες. Οφείλει, νομίζω, ο σύγχρονος αστυνομικός να είναι με την παρουσία του εκείνος ο οποίος θα εγγυάται την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας, ο οποίος θα εξασφαλίζει με την παρουσία του την κατοχύρωση και την υπεράσπιση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ίσως αυτό, σε άλλες εποχές να φαινόταν αντιφατικό. Νομίζω αυτές οι εποχές έχουν κλείσει οριστικά. Βαδίζουμε σε μια νέα φάση. Μια νέα φάση που θέλει νέες ιδέες, νέους μηχανισμούς, νέα πρόσωπα».
Κατά την ομιλία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογικές δυνατότητες της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στη γεφύρωση του χάσματος της Αστυνομίας με τον απλό πολίτη.

«Βλέπετε την τεχνολογία μέσα στο περίπτερο, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλει σε καθημερινή βάση ο απλός αστυνομικός στο πεζοδρόμιο, στα σύνορα, όπου χρειαστεί, αλλά και στις φωτιές το τελευταίο διάστημα μαζί με τους πυροσβέστες, προκειμένου να αποτραπούν οι κίνδυνοι», επισήμανε ο κ. Τόσκας.

«”Πουλάει ασφάλεια” αυτή τη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία σε ένα περιβάλλον καθαρά εμπορικό, σε ένα περιβάλλον καθαρά οικονομικό; Ναι, “πουλάει ασφάλεια” σε μια χώρα που η Ελληνική Αστυνομία την ίδια στιγμή διασφαλίζει το περιβάλλον ασφάλειας, ώστε ήσυχος και αμέριμνος ο Πρόεδρος μιας άλλης χώρας να περπατάει στο κέντρο της Αθήνας και την ίδια στιγμή κάνει επιχειρήσεις με τα drones στη Ζάκυνθο, και διασφαλίζει το περιβάλλον της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης;» , έθεσε το ερώτημα και συμπλήρωσε:

«Ναι, παρέχει ασφάλεια, “πουλάει”, αν θέλετε να το πούμε εμπορικά, ασφάλεια η Ελληνική Αστυνομία, ώστε περισσότεροι τουρίστες σήμερα με ασφάλεια περνούν από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος -κάτω στην Αθήνα- όπως μου είπε ο Διοικητής της αστυνομικής δύναμης: το αεροδρόμιο έχει σήμερα μεγαλύτερη κίνηση ακόμη και από τις καλοκαιρινές ημέρες.

«Για να έρχεται αυτός ο μεγάλος αριθμός τουριστών, για να έρχεται ο αριθμός των επιχειρηματιών να δει την έκθεση -και ελπίζουμε να επενδύσει- σημαίνει ότι εμπιστεύεται την χώρα μας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας. Και εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια είναι η Ελληνική Αστυνομία και είναι ο κόπος, ο ιδρώτας των αστυνομικών, των στελεχών και των απλών αστυνομικών που είναι στο πεζοδρόμιο για να δημιουργηθεί αυτό το περιβάλλον ασφαλείας», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας σημείωσε, επίσης, ότι στον προϋπολογισμό της Αστυνομίας εντάσσονται 10 εκατ. ευρώ για προμήθεια περιπολικών και άλλων οχημάτων, πλέον του διαγωνισμού ύψους 12 εκατ. ευρώ - μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων - που βρίσκεται σε εξέλιξη για προμήθεια οχημάτων.

«Γίνονται προσπάθειες με τα μέσα που έχουμε, με τον περιορισμένο προϋπολογισμό που έχουμε, αλλά με τον πολύ κόπο και με την εκμετάλλευση κάθε ευρώ», σημείωσε ώστε η χώρα να αποτελεί πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας.
Πληροφοριακό Κέντρο Πυροσβεστικού Σώματος

Κατά την έναρξη των εγκαινίων, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, στην ομιλία του μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«.…Το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετέχει στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προκειμένου να προβάλλει την επιχειρησιακή και κοινωνική του δράση, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας, στοιχείο απαραίτητο για τη σύγχρονη κοινωνία και ειδικότερα για τον τομέα της οικονομίας.

Το Πληροφοριακό μας Κέντρο φέτος, εκθέτει ιστορικό εξοπλισμό και μέσα πυρόσβεσης, που χρησιμοποιήθηκαν στη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης το 1917, η οποία ξεκίνησε από ένα φτωχικό σπίτι στην οδό Ολυμπιάδος και εξαπλώθηκε ταχύτατα αφήνοντας άστεγους περίπου 70.000 ανθρώπους. Μέσα από τα εκθέματα, θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στο χρόνο και να γνωρίσουμε την εξέλιξη των μέσων πυρόσβεσης που οι σύγχρονες ανάγκες επιτάσσουν.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, ως επιχειρησιακός βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας, προσπαθεί ακατάπαυστα να βελτιώνει την ποιότητα των υπηρεσιών του, προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.
Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την κατάρτιση του συνόλου του πυροσβεστικού προσωπικού, προκειμένου να ανταποκριθεί με επιτυχία στις σύγχρονες απαιτήσεις και προκλήσεις.

Μάλιστα, ήδη χρησιμοποιείται το καινοτόμο πληροφοριακό σύστημα συντονισμού πυροσβεστικών δυνάμεων και ενημέρωσης πολιτών engage .

Επιπλέον, έχουν δρομολογηθεί νέες αλλαγές στη διοικητική και επιχειρησιακή δομή του Σώματος, όπως η θεσμοθέτηση των ΔΙ.Π.Υ.Ν., - Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών, αποσκοπώντας αφενός σε μεγαλύτερη αυτονομία και αφετέρου σε αποκέντρωση ενεργειών.

Ταυτόχρονα στον τομέα εκπαίδευσης και στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του πυροσβεστικού προσωπικού, εντάσσονται νέα εκπαιδευτικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, εφαρμόζονται σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας, με νέες πρωτοποριακές τεχνικές κι ακόμη προβλέπεται συνεργασία με ξένους φορείς και ευρωπαϊκά ιδρύματα.

Αλλαγές επίκεινται και στην οργάνωση και λειτουργία των επιχειρησιακών τμημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί ακόμη πιο άμεση επιχειρησιακή κινητοποίηση οποτεδήποτε και οπουδήποτε απαιτηθεί.

Στο σημείο αυτό, οφείλω να αναφερθώ στη βοήθεια και τη συμπαράσταση της Πολιτικής μας Ηγεσίας.

Πολύτιμοι συνεργάτες μας όμως, στον αγώνα της δασοπυρόσβεσης στάθηκαν από την πρώτη στιγμή, οι Εθελοντές και οι απλοί πολίτες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και όλοι οι άλλοι φορείς της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, με τους οποίους συνεργαστήκαμε άριστα για την επίτευξη του κοινού μας στόχου, δηλαδή την προστασία του φυσικού μας πλούτου. Οι άριστες συνεργασίες λοιπόν φέρνουν αποτέλεσμα παρά τις αντίξοες συνθήκες…».
Κατά την ομιλία του ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Αγαπητέ Αρχηγέ, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφάλειας, των Ένοπλων Δυνάμεων, σεβαστέ Πατέρα, έχω συνείδηση απευθυνόμενος σε εσάς, στα μέλη και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ότι η Πολιτεία, η κοινωνία μας, οφείλει πρώτα από όλα σεβασμό. Σεβασμό για αυτό που κάνετε καθημερινά κι όχι μόνο όταν τα φώτα της δημοσιότητας κάθε καλοκαίρι είναι πάνω σας».

Αναφερόμενος ο ίδιος στις φετινές πυρκαγιές ανέφερε: «Ο απολογισμός αυτής της χρονιάς, πάρα τις πυρκαγιές που είχαμε, νομίζω πως δείχνει ό,τι δεν υπάρχει σύγκριση με αυτά που είχαμε υποστεί παλαιοτέρα. Κι αυτό βασίζεται στον καλό σχεδιασμό, στην καλή και έγκαιρη αντιμετώπιση του κίνδυνου, στην αξιοποίηση των όποιων μέσων έχουμε».

Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι «έχουμε συνείδηση ότι μας λείπουν μέσα, θα θέλαμε περισσότερα, ποτέ τα μέσα δεν επαρκούν, αλλά προφανώς δεν θα μπορούσε το Π.Σ. όπως και άλλες υπηρεσίες και μηχανισμοί της Πολιτείας να μείνει αλώβητο από μια πολιτική η όποια καταδυναστεύει αυτόν τον τόπο τα τελευταία χρόνια. Και αναφέρομαι στη βαθιά οικονομική κρίση».

«Σήμερα μπορούμε με απτές αποδείξεις να ισχυριζόμαστε ότι δεν μπορούμε απλά και μόνο να αισιοδοξούμε, αλλά έχουμε αρχίσει τα βήματα για να μπούμε σε έναν καλύτερο δρόμο», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Αυτός ο τόπος έχει ιστορία, παράδοση, σίγουρα έχει και μέλλον αρκεί να το πιστέψουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ένα είναι βέβαιο. Μια νέα φάση ανοίγεται μπροστά μας, γιατί βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, αυτή της κρίσης. Η έκβαση της είναι αυτή που θα διαμορφώσει την νέα μας ταυτότητα. Σε αυτή τη νέα φάση ένα πρέπει να έχουμε κατά νου: Δεν μπορεί να είναι πρωταγωνιστές αυτοί οι όποιοι δημιούργησαν την κρίση», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του περιπτέρου του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Θα με ακούσετε συνέχεια να επιμένω στο θέμα της εκπαίδευσης, θα με ακούσετε συνέχεια να επιμένω στο θέμα της προσαρμογής της δομής στους καινούργιους κινδύνους που προέρχονται από τις αλλαγές των κλιματολογικών συνθηκών: Κεραυνοί, ξηροί κεραυνοί, ανεμοστρόβιλοι - δεν είχαμε τέτοια πράγματα στη χώρα μας. Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και αυτούς τους κλιματολογικούς κινδύνους, γιατί σύμφωνα με μια μελέτη, που ήρθε στη δημοσιότητα στην Ευρώπη, δύο στους τρεις Ευρωπαίους θα πληγούν από φυσικές καταστροφές μέχρι το 2100. Άρα πρέπει οι απαιτήσεις να είναι πολύ περισσότερες από όλους μας».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τόσκας, «πρέπει η εκπαίδευση να είναι συνεχής και προσαρμοσμένη στους συνεχώς διαμορφούμενους κινδύνους», ενώ αναφερόμενος στη φετινή αντιπυρική περίοδο σημείωσε ότι: «για την ώρα, ο αριθμός των καμένων εκτάσεων είναι μικρός, πολύ μικρότερος σε σχέση με άλλα χρόνια» για να συμπληρώσει: «Και αυτό οφείλεται στην αυτοθυσία των πυροσβεστών, οφείλεται στην αυτοθυσία των πιλότων των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων, στην αυτοθυσία και την προσπάθεια της ηγεσίας του Π.Σ., σε όλους τέλος πάντων αυτούς οι οποίοι ενεπλάκησαν, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους έδωσαν αυτό το αποτέλεσμα που φαίνεται ότι θα ‘ναι καλό».
Στις εκδηλώσεις των εγκαινίων παρέστησαν ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης Αρχιμανδρίτης Στέφανος Τόλιος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Κυπριανός της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού και Αγίου Όρους, η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Ζουράρις, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλειος Κόκκαλης, η Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Οικονομικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών Κυριακή Τεκτονίδου, ο Πρόξενος της Ουκρανίας και επίτιμοι Πρόξενοι, οι Βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Γεώργιος Λαζαρίδης και Αριστείδης Φωκάς, εκπρόσωπος του Διοικητή του 3ου Σώματος Στρατού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Φώτιος Δομζαρίδης, καθώς επίσης και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Δημήτριος Κοτσιάφτης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Διευθυντής Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, Υποστράτηγος Βλάσιος Βαλατσός, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Αδαμάντιος Μητρόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος (Ε.Κ.) Πηνελόπη Μινιάτη, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Ντζιοβάρας.
Από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος παρέστησαν o Επιχειρησιακός Συντονιστής, με έδρα την Θεσσαλονίκη, Υποστράτηγος Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Πουλτίδης, ο Διοικητής Π.Υ. Ν. Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχος Δημήτριος Τσατσούλας και ο Διοικητής της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. Αρχιπύραρχος Μιλτιάδης Τετενές.

Παραβρέθηκαν, τέλος, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Φορέων, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και Οργανισμών, καθώς και πλήθος πολιτών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ