ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Π.Πετρόπουλος: Χωρίς προβλήματα ανοίγουν τα σχολεία στην Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:39:00 μ.μ. | |
Π.Πετρόπουλος: Χωρίς προβλήματα ανοίγουν τα σχολεία στην Πελοπόννησο
«Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια, θα ξεκινήσουμε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τη Δευτέρα». Αυτό δήλωσε σήμερα -σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη-ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος.

Και συνέχισε: «Έχουν ήδη τοποθετηθεί οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, έχει καλυφθεί η Ειδική Αγωγή, έχουμε έτοιμο το διδακτικό πρόγραμμα και τα όποια κενά υπάρξουν, θα καλυφθούν άμεσα. Έχουμε πληρότητα στην Ειδική Εκπαίδευση και στα ΚΕΔΔΥ, ενώ οριστικοποιούνται και τα τμήματα των ΕΠΑΛ. Τα ΠΕΚ Πελ/σου λειτουργούν κανονικά και έχουν ήδη ενεργοποιηθεί. Θα δώσουμε στα ολιγοθέσια σχολεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ εκδόθηκε και πρόγραμμα στα ολοήμερα της Ειδικής Αγωγής».

Ο κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος, τόνισε, ότι, θα δοθεί νέα άδεια στην παράλληλη στήριξη, με δύο ομάδες αξιολόγησης. Έχουμε τρία τμήματα ένταξης στην Αρκαδία (2 στην Τρίπολη και ένα στην Μεγαλόπολη), ενώ έτοιμα είναι και τα καθηκοντολόγια της Ειδικής. Οι τάξεις θα έχουν μέχρι 25 παιδιά, αφού, πλέον, δεν ισχύει η προσαύξηση του 10%.»

Ο κ. επικεφαλής της εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο, γνωστοποίησε, ότι, τα σχολικά βιβλία είναι όλα στα σχολεία, ενώ προχώρησε το θέμα της Μαθητείας και το…καυτό ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.

Τελειώνοντας την τοποθέτησή του, ο προιστάμενος εκπαίδευσης, εξήγγειλε την έναρξη συνεργασίας, μεταξύ, εκπαιδευτικής κοινότητας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και την εξωστρέφεια που θα επιδείξουν τα ΚΕΣΥΠ (συνεργασία με τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς Νέων) της περιοχής.

Φώτο: Στ. Ζορπαλάς
Πηγή: ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ