ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Μανιάτης: Ένας υποψήφιος με δείγματα γραφής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:27:00 μ.μ. | |
Μανιάτης: Ένας υποψήφιος με δείγματα γραφής
 Στις επάλξεις βρίσκεται ο Γιάννης Μανιάτης που διεκδικεί την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, καθώς μετά τα καλά νέα που έλαβε από την δημοσκόπηση της Marc η οποία του δίνει το ποσοστό 11,3% καθιστώντας την υποψηφιότητα του ισχυρή χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρώσει τις επαφές του και λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της συνάντησε σήμερα τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τον οποίο συζήτησε σε πολύ φιλικό κλίμα.

Το γεγονός ότι έλκει δυνάμεις τόσο εντός όσο και εκτός ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με το ότι είναι βουλευτής του κόμματος με παραταξιακό προφίλ ανεβάζει ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες για περαιτέρω ενδυνάμωση των ποσοστών του. Ο ίδιος ωστόσο δίνει ιδιαίτερο βάρος στο έργο που έχει πραγματοποιήσει ως υπουργός και έχει σίγουρα θετικό πρόσημο.

Ο Γιάννης Μανιάτης είναι από τους λίγους υπουργούς που έχουν αφήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα έργο πίσω τους. Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος λίγα από αυτά που καταγράφονται σε όσα υλοποιήθηκαν είναι ο νόμος για την μικρή ΔΕΗ, η Περιβαλλοντική Διαύγεια, η ηλεκτρονική Πολεοδομία, ο Εθνικός Ψηφιακός Χάρτης, το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Αττικής, το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης για το κέντρο της Αθήνας ενώ μέσα σε 1.5 χρόνο αδειοδοτήθηκαν 105 νέες επιχειρήσεις με δυνατότητα δημιουργίας 9.000 θέσεων εργασίας.

Παράλληλα έγιναν σημαντικές μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο όπως το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, το Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης και το πρωτοποριακό φιλικό προς το περιβάλλον πρόγραμμα “εξοικονομώ κατ΄οίκον” με το οποίο αναβαθμίστηκαν περιβαλλοντικά 50.000 φτωχά νοικοκυριά.

Άνοιξε ο δρόμος για τις τριμερείς ενεργειακές συνεργασίες με Κύπρο-Ισραήλ και Ισραήλ Αίγυπτο, ενώ εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στα διευρωπαϊκά ενεργειακά δίκτυα τρεις σπουδαίοι αγωγοί που κατέστησαν την χώρα ενεργειακό κόμβο των Βαλκανίων και της Μεσογείου, ο TAP, o ΙGB και ο EAST MED.

Το μικρό αυτό δείγμα αποδεικνύει ότι πρόκειται για έναν υποψήφιο με δείγματα γραφής ενώ στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς ήταν επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας. Μένει να δούμε αν θα είναι αυτός που θα προχωρήσει στην οριστική συγκρότηση των δυνάμεων του χώρου, σε κάθε περίπτωση πάντως ο Μανιάτης πείθει ότι μπορεί.

Πηγή: zoomnews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ