ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

​Αντρέας Ουλής: Ο Κ. Μητσοτάκης ανήγγειλε το «θάνατο» του ελαιοπαραγωγού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:00:00 π.μ. |
​Αντρέας Ουλής: Ο Κ. Μητσοτάκης ανήγγειλε το «θάνατο» του ελαιοπαραγωγού
 Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 82η ΔΕΘ, άκουσα με ενδιαφέρον την ερώτηση ενός δημοσιογράφου η οποία αφορούσε τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Χωρίς ενδοιασμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην απάντησή του αναφέρθηκε στην παραγωγή ελαιολάδου αποδεικνύοντας πόσο άσχημα έχουν δρομολογηθεί τα πράγματα για τους ελαιοπαραγωγούς.

Εδώ και λίγους μήνες είναι γνωστό πώς στο νομό Αργολίδας, μεγάλη μονάδα παραγωγής ελαιολάδου (ελαιοτριβείο) έχει αγοραστεί και δουλεύει για λογαριασμό μεγάλου επιχειρηματία. Όντας ελαιοπαραγωγός και γνωρίζοντας το αντικείμενο και τις δυσκολίες του, απόρησα πως ένας επιχειρηματίας τεράστιου βεληνεκούς ασχολήθηκε με μια μονάδα παραγωγής ελαιολάδου, εφ όσον τα κέρδη του από αυτή την ενασχόληση ισούνται με όσα σπαταλάει σε μια ημέρα για το κέφι του. Ακριβώς το ίδιο πληροφορήθηκα πως συνέβη στην Κρήτη με άλλον επιφανή επιχειρηματία ο οποίος αγόρασε και ενίσχυσε μικρό αριθμό ελαιοτριβείων.

Και την απάντηση στον προβληματισμό μου την έδωσε προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο οποίος στην απάντησή του προς τον δημοσιογράφο, ανέφερε πως οι τριψήφιες σε αριθμό μονάδες παραγωγής ελαιολάδου που υπάρχουν στη χώρα μας, είναι ζημιογόνες για την οικονομία και δεν βοηθούν στον ανταγωνισμό. Το σχέδιο λοιπόν είναι απλό. Να κάνουν άμεσο διαχωρισμό του παραγωγού καρπού και του παραγωγού ελαιολάδου. Μετά από κάποιο νομοθέτημα που θα υπογραφτεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, πληροφορία που ήδη γνωρίζουν οι επιφανείς επιχειρηματίες, η παραγωγή ελαιολάδου θα περάσει σε μονοπωλιακές καταστάσεις. Οι έχοντες γη και ελαιόδεντρα θα πωλούν πάμφθηνα τον καρπό τους στα ελάχιστα ελαιοτριβεία και οι μεγαλοκαρχαρίες θα είναι αυτοί που θα καθορίζουν την τιμή του ελαιολάδου και θα αποκομίζουν τα τεράστια κέρδη από την πώλησή του, τόσο σε εγχώρια όσο και σε παγκόσμια κλίμακα.

Μια παράδοση αιώνων θα σταματήσει για τους Έλληνες και το ελαιόλαδο, ένα από τα βασικότερα εξαγώγιμα προϊόντα θα περάσει στα χέρια πολυεθνικών, πτωχεύοντας ακόμα περισσότερο τον έλληνα αγρότη και την ελληνική ύπαιθρο.

Αντρέας Ουλής
Γραμματέας Χρυσής Αυγής Αργολίδος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ