ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Τρομερή ανθρωπιστική καταστροφή στην Υεμένη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:31:00 μ.μ. |
Τρομερή ανθρωπιστική καταστροφή στην Υεμένη
 Στην Υεμένη, ένα παιδί πεθαίνει κάθε 10 δευτερόλεπτα από υποσιτισμό, ενώ ο Δυτικός Αξιόπιστος Φίλος και μεγάλος σύμμαχος Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει τις αποστολές βοήθειας. Και παιδιά. Και δεν λέγεται ούτε λέξη.

Από τη στιγμή που άρχισες να διαβάζεις αυτό το άρθρο, ένα παιδί έπνιξε την τελευταία του πνοή στην Υεμένη, αμαυρωμένο, σκελετωμένο, αφυδατωμένο, ένα ηττημένο και ερευνητικό βλέμμα στα μάτια του, καθώς ανοίγουν διάπλατα μια τελευταία φορά ψάχνοντας για διέξοδο, αναζητώντας βοήθεια, αναζητώντας ένα χέρι εμπιστοσύνης, αναζητώντας μια ενοικίαση ζωής που θα πρέπει να είναι γενέθλιο δικαίωμά τους. Κανείς δεν έρχεται. Αυτό που έρχεται είναι ένα αεροπορικό χτύπημα της Σαουδικής Αραβίας που καταστρέφει την βοήθεια που έχει σταλεί για να τα σώσει. Γιατί; Επειδή οι Ιρανοί βοηθούν την πλευρά που αντιτίθεται στην ομάδα που υποστηρίζει η Σαουδική Αραβία. Και φυσικά, τα παιδιά είναι υπεύθυνα.

Οι οργανώσεις βοήθειας είναι πιεσμένες προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική καταστροφή που εδώ και χρόνια ζυμώνεται και τώρα κορυφώνεται σε πεντακόσιες χιλιάδες περιπτώσεις χολέρας, που συντρίβουν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Μια νέα έκθεση του ΟΗΕ δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα. Είναι μια συγκλονιστική ανάγνωση, δηλώνοντας ότι το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο παραβιάζεται συστηματικά από το Σεπτέμβριο του 2014 – για τρία χρόνια – καθώς οι άμαχοι σφαγιάζονται από αεροπορικά χτυπήματα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους κανόνες ασφαλείας ή τους κανόνες δέσμευσης. Η έκθεση τεκμηριώνει 8.749 πολίτες που τραυματίστηκαν και 5.144 που σκοτώθηκαν μεταξύ Μαΐου 2015 και Αυγούστου 2017. Από αυτούς, 1.184 παιδιά σκοτώθηκαν και 1.592 τραυματίστηκαν. Χιλιάδες παιδιά δεν αποτελούν παράπλευρη απώλεια, είναι πράξη δολοφονίας και γενοκτονίας.
Η έκθεση αναφέρει ότι οι αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού είναι υπεύθυνες για την πλειονότητα αυτών των θανάτων. Προχωράει περαιτέρω, κατηγορώντας τον συνασπισμό ότι έχει σκοτώσει τουλάχιστον 3.233 πολίτες. Στις αεροπορικές επιδρομές περιλαμβάνονται συγκεντρώσεις σε κηδείες, αλιευτικά σκάφη, σχολεία, νοσοκομεία, αγορές, κατοικημένες περιοχές και δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Η κατάσταση είναι με μια λέξη, μια καταστροφή. Στην Υεμένη, 7,3 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα, που περιγράφεται ως “στα πρόθυρα της πείνας” από την έκθεση και άλλα 18,8 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, είναι ένα «άμεσο αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των μερών στη σύγκρουση», επικαλούμενος «αδιάκριτες επιθέσεις, επιθέσεις εναντίον αμάχων και προστατευμένων αντικειμένων, πολιορκίες, αποκλεισμοί και περιορισμοί στην κίνηση».

“Επιχειρήσεις διεξήχθησαν χωρίς να ληφθούν υπόψη οι επιπτώσεις τους στους αμάχους χωρίς να ληφθούν υπόψη οι αρχές της διάκρισης, της αναλογικότητας και των προφυλάξεων σε μια επίθεση”. Σε μια τέτοια επίθεση στις 23 Αυγούστου, ένα στρατιωτικό αεροσκάφος βομβάρδισε το ξενοδοχείο Istirahat al-Shahab στο Bayt al-Athri στην περιοχή Arhab. Το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές, δολοφονήθηκαν 33 πολίτες και 25 τραυματίστηκαν. Ο ένοχος; “Δυνάμεις του Συνασπισμού” υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας. Τέτοιες επιθέσεις απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα έχει ελάχιστες πληροφορίες για το τι συμβαίνει, επειδή ο δυτικός αξιόπιστος φίλος της Σαουδική Αραβία έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε δημοσιογράφους που προσπαθούν να καλύψουν τη σύγκρουση.

Αυτό δεν αφορά μόνο τη Σαουδαραβική υποστήριξη της κυβέρνησης ενάντια στους αντάρτες Χούθι (υποστηριζόμενοι από το Ιράν). Πρόκειται για έναν αγώνα εξουσίας μεταξύ της Σουνιτικής Σαουδικής Αραβίας και του Σιιτικού Ιράν. Αλλά οι Υεμένιοι είναι τα πιόνια. Ειδικά τα παιδιά. Και οι Ιρανοί δεν συμμετέχουν στις βομβιστικές επιθέσεις.

Και πού είναι οι δυτικοί φίλοι της Σαουδικής Αραβίας σε όλα αυτά; Τους πουλάνε όπλα φυσικά. Γιατί, η αμερικανική κυβέρνηση μόλις εξασφάλισε μια συμφωνία όπλων αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, ενώ η Δύση, η οποία περιλαμβάνει Ευρωπαϊκές χώρες, κλείνει συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία και κάνει χειραψίες χαμογελώντας ευγενικά με εκείνους που περνούν τα Σαββατοκύριακα στην Καζαμπλάνκα κάνοντας μόνο ο Θεός ξέρει τι, τα παιδιά της Υεμένης δολοφονούνται.

Πηγή: pravdareport.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ