ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Τάσος Τόκας: Μεγάλες οι ευθύνες του Δημάρχου Ερμιονίδας για τη Μαρίνα Πορτοχελίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:51:00 μ.μ. |
Τάσος Τόκας: Μεγάλες οι ευθύνες του Δημάρχου Ερμιονίδας για τη Μαρίνα Πορτοχελίου
 Στο ΔΣ της 25ης Σεπτεμβρίου 2017, για μια ακόμη φορά, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας έδειξε το πώς αντιλαμβάνεται την προστασία των συμφερόντων του Δήμου μας.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας ζητήσαμε ενημέρωση από τον Δήμαρχο για το πολύ σοβαρό θέμα της επιβολής προστίμου ύψους 5.000,00€ από το Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας για την κατασκευή της Μαρίνας Πορτοχελίου.

Σύμφωνα με την απόφαση τα αδρανή υλικά ποσότητας 13.500 μ3 που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του έργου δεν προήλθαν από νομίμως λειτουργούντα λατομεία σύμφωνα με την ΑΕΠΟ του έργου και αφετέρου δεν πιστοποιείται η καταλληλότητά τους για τη χρήση τους στο έργο και η συμβατότητά τους με το θαλάσσιο περιβάλλον.

Μέσα σε κλίμα έντασης ο Δήμαρχος προσπάθησε να «νομιμοποιήσει» τις, σύμφωνα με την συγκεκριμένη απόφαση, οριζόμενες παράνομες ενέργειες χωρίς να κάνει καθόλου λόγο για τις ευθύνες της εταιρείας και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την προστασία των συμφερόντων του Δήμου Ερμιονίδας.

Οι ευθύνες του είναι τεράστιες γιατί τρέχει να προλάβει και να απολογηθεί για τις ενέργειες της εταιρείας χωρίς καν να έχουν ασχοληθεί ακόμα οι δικαστικές αρχές.

Η προσπάθειά του μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και οι αναρτήσεις του στο facebook να ρίξει αλλού τις ευθύνες ισχυριζόμενος ότι μέρος της αντιπολίτευσης θέλει να σταματήσει το έργο αποδεικνύει την αγωνιώδη προσπάθειά του να καλύψει τα "κακώς κείμενα" της θητείας του
Το έργο κινδυνεύει από τις παράνομες ενέργειες και όχι από τον έλεγχο που ασκείται!!!

Η νομιμότητα πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.!!
Μετά τα παραπάνω προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:
1) Πως προστατεύει τα συμφέροντα του Δήμου Ερμιονίδας ο κ. Σφυρής όταν στο ΔΣ της 25ης Σεπτεμβρίου 2017 ουσιαστικά εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε το έργο της κατασκευής της Μαρίνας Πορτοχελίου και προσπάθησε να εμφανίσει, τις οριζόμενες σύμφωνα με την απόφαση επιβολής προστίμου, παράνομες ενέργειες ως νόμιμες;
2) Γιατί δεν άφησε τον κ. Αποστόλη Λαδά, εκπρόσωπο του Δήμου Ερμιονίδας στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας "ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΑΕ", να μιλήσει στο δημοτικό συμβούλιο και να ενημερώσει το σώμα για το ποιες είναι οι θέσεις της εταιρείας και αν συζητήθηκε σε διοικητικό συμβούλιο το θέμα και ποιες ήταν οι αποφάσεις του;
και
3) Ποιες είναι οι ενέργειες της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, αφού ο επενδυτής δεν ανταποκρίνεται σε υποχρεώσεις που απορρέουν από την Σύμβαση καθώς και από τις εγκρίσεις των Υπηρεσιών;

ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόταση της ΝΕΔΥΠΕΡ από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση της επιβολής προστίμου ήταν και είναι να γίνει άμεση σύγκληση του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση και να αποφασιστούν οι τρόποι αντίδρασης που θα οδηγήσουν στην προστασία των συμφερόντων του Δήμου μας.
Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλης της ΝΕΔΥΠΕΡ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ