ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Συναγερμός για την ιλαρά - Δύο μωρά έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:03:00 μ.μ. |
Συναγερμός για την ιλαρά - Δύο μωρά έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας
Δύο μωρά κάτω του ενός έτους, που προσβλήθηκαν από τη μολυσματική νόσο της ιλαράς, παρουσίασαν παρενέργειες και έχουν ήδη νοσηλευτεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων Παίδων. Όμως, οι ειδικοί ανησυχούν εν όψει του επικίνδυνου «κοκτέιλ» ιλαράς - γρίπης, καθώς από τον επόμενο μήνα ξεκινά η περίοδος της εποχικής γρίπης, που διαρκεί έως τα τέλη Απριλίου.

Είναι ενδεικτική η ονομασία «γρίπη - Αρμαγεδδών» (flu - mageddon), που της αποδόθηκε κατά το πέρασμά της από το νότιο ημισφαίριο του πλανήτη.

Το ένα παιδάκι νοσηλεύτηκε πριν από δέκα ημέρες με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων και ήδη έχει πάρει εξιτήριο, αλλά έως χθες νοσηλευόταν στην Εντατική ακόμα ένα μωρό με πνευμονία, όπως αποκάλυψε η υπεύθυνη του Τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), παιδίατρος δρ Θεανώ Γεωργακοπούλου:

«Το πρώτο παιδί κάτω των 12 μηνών ήταν ανεμβολίαστο και ευτυχώς πήγε πολύ καλά, ανέρρωσε και ήδη έχει πάρει εξιτήριο. Το δεύτερο παιδί, επίσης κάτω του ενός έτους, νοσηλεύεται με συμπτώματα πνευμονίας στην Εντατική, αλλά αναμένεται το επόμενο 24ωρο να βγει από τη ΜΕΘ. Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι οι γονείς πρέπει να εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Εμβόλια ιλαράς υπάρχουν, έχουμε 100.000 στη διάθεσή μας. Επιπλέον το υπουργείο σε συνεργασία με τις εταιρίες είναι σε εγρήγορση για κάθε περίπτωση».

Η αύξηση που καταγράφεται στα κρούσματα της ιλαράς στην Ελλάδα είναι συνεχής. Εως την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, είχαν ανέλθει στα 196, έναντι 166 την προηγούμενη εβδομάδα. Δηλαδή, μέσα σε επτά ημέρες καταγράφηκαν 30 νέα κρούσματα.

Στο μέτωπο της επικείμενης εποχικής γρίπης πρέπει να σημειωθεί ότι η φετινή περίοδος στις χώρες της γηραιάς ηπείρου αναμένεται να χαρακτηριστεί από την έντονη κυκλοφορία των ιών της γρίπης Α και Β, γι' αυτό συστήνεται ο εμβολιασμός στις ευπαθείς ομάδες (χρόνιοι πάσχοντες και ανοσοκατασταλμένοι κ.λπ.), σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πηγή: espressonews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ