Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Υποδοχή πρωτοετών στις παραγωγικές σχολές του Στρατού Ξηράς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 π.μ. |
Υποδοχή πρωτοετών στις παραγωγικές σχολές του Στρατού Ξηράς
Πραγματοποιήθηκε η κατάταξη των νέων σπουδαστών των παραγωγικών σχολών του Στρατού Ξηράς με την προσέλευση των φετινών επιτυχόντων, που αποτελούν ήδη και την 1η Τάξη των Σχολών τους, στις εγκαταστάσεις τους.

Των μεν αξιωματικών, στην ιστορική Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, το πρώτο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδος, που συγκροτήθηκε με απόφαση του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια το 1828, στην τότε πρωτεύουσα της χώρας, στο Ναύπλιο, στη Βάρη Αττικής, των δε υπαξιωματικών στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας.

Σε αμφότερες τις σχολές, όπως παραδοσιακώς γίνεται δεκαετίες τώρα, έγινε η κατάταξη των πρωτοετών, υπό το άγρυπνο βλέμμα και τις οδηγίες των σπουδαστών των παλαιοτέρων τάξεων.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό φέτος ότι σε όλες τις σχολές υπαξιωματικών και των τριών Κλάδων, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, την εποπτεία θα έχουν οι διοικούσες τάξεις που θα είναι τριτοετείς, αφού – ως γνωστόν – από φέτος αυξήθηκε η διάρκεια των σπουδών από τα δύο έτη στα τρία.


Πηγή: parapolitika.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ