Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Λαϊκή Συσπείρωση: Η κλιμάκωση του αντικομμουνισμού αποτελεί προπομπό για νέα, σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:00:00 π.μ. |
Λαϊκή Συσπείρωση: Η κλιμάκωση του αντικομμουνισμού αποτελεί προπομπό για νέα, σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα
 "Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε .... Από δω και πέρα εμείς τρομοκρατούμε. Τώρα θα δείτε τι θα πει τρομοκρατία" είπε απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, φυσικά με κλειστά μικρόφωνα αφού δεν είχε το θάρρος να πάτησει το κουμπί να καταγραφούν οι απόψεις του.

Πιο συγκεκριμένα. Κατά την τοποθέτηση του στο θέμα των κριτηρίων για το κοινωνικό παντοπωλείο, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναφέρθηκε στα αίτια που γεννούν τη φτώχεια και την εξαθλίωση και που δεν είναι άλλα παρά ο καπιταλισμός και η κρίση του που γεννά πολέμους, νεκρούς πρόσφυγες και παιδιά που πνίγονται κατά χιλιάδες στη Μεσόγειο. Αυτά συνιστούν πραγματικά εγκλήματα του καπιταλισμού και σε αυτά που αναφέρεται ο δήμαρχος, τα "εγκλήματα του κομμουνισμού". Στο συγκεκριμένο σημείο ο δήμαρχος απάντησε όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Δε νομίζει ο κύριος Καμπόσος, ότι οφείλει μια εξήγηση για το ποιοι είναι αυτοί που θα μας τρομοκρατούν, με ποιο τρόπο και κυρίως για ποιο σκοπό. Φαίνεται πως φαντασιώνεται την αναβίωση εποχών που οι ιδεολογικοί του πατέρες δολοφονούσαν, εκτελούσαν, εξόριζαν κομμουνιστές. Βέβαια δεν είναι καθόλου ανιστόρητος, αλλά συνειδητά παραγράφει την ιστορία και αποκρύβει τον ηρωισμό των κομμουνιστών, το θάρρος τους και την αλύγιστη στάση τους, καθώς και ο ίδιος πιστός υπηρέτης των αφεντικών του, υπερασπίζεται τον καπιταλισμό και τα γεννήματα του, όπως είναι και ο φασισμός, με κάθε δυνατό τρόπο και από κάθε πόστο. Την μνήμη αυτών των ηρώων της εργατικής τάξης ο λαός μας την τίμησε με κάθε τρόπο.

Οι κομμουνιστές ήρωες είναι πολύ ψηλά στη συνείδηση του λαού μας, η τέχνη αποτύπωσε τις θυσίες τους, τον αγώνα τους, με δημιουργίες που έμειναν ανεξίτηλες παγκόσμια ως σημεία αναφοράς. Οι δικοί του ιδεολογικοί πρόγονοι είναι παραδομένοι στη λήθη και στην περιφρόνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

Ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών είναι δεκανίκι του συστήματος, υπηρετώντας και εφαρμόζοντας πιστά αντιλαϊκές πολιτικές, αφού έχει φτάσει τα δημοτικά τέλη στα ύψη δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τη ζωή των εργαζόμενων και παραδίνει τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτη φορτώνοντας δυσθεώρητα βάρη στις πλάτες των δημοτών. Λογικό είναι να ενοχληθεί από το ότι η Λαϊκή Συσπείρωση αποκάλυψε τα ψέματά του σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και να ξεσπάσει σε αυτό το έξαλλο αντικομμουνιστικό παραλήρημα.

Σε αυτό το φασιστικής έμπνευσης παραλήρημα η αντιπολίτευση και ειδικά οι σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπαν κουβέντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση αντιπαρατίθενται μόνο στα λόγια, προκειμένου να υψώσει τεχνητές διαχωριστικές γραμμές, αφού στην ουσία την ίδια αντιλαϊκή πολιτική υπηρετεί με όλους αυτούς. Το ζήτημα όμως είναι πως γνωρίζουν πολύ καλά – αν και κάνουν πως το ξεχνούν - πως ιστορικά, όποιος ανέχθηκε ή συντέλεσε με την ανοχή του στο δυνάμωμα του φασιστικού τέρατος, βρέθηκε υπόλογος και συνένοχος των εγκλημάτων που συντελέστηκαν.

Τα χυδαία και ανιστόρητα ψέματα που αναπαράχθηκαν και αναπαράγονται αποτελούν τεράστια πρόκληση για τα εκατομμύρια των θυμάτων του ναζισμού, για τα εκατομμύρια των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που συνέβαλαν καθοριστικά στη συντριβή του ναζισμού - φασισμού . Η προσπάθεια για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας και η προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό αθωώνει το ναζισμό για τα εγκλήματά του

Η κλιμάκωση του αντικομμουνισμού έχει διαχρονικά αποδειχθεί ότι αποτελεί προπομπό για νέα, σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα, για περιορισμό λαϊκών δικαιωμάτων. Η στοχοποίηση των κομμουνιστών στόχο έχει να πείσει το λαό ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στη σαπίλα του καπιταλισμού. Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας να καταδικάσουν τα φαινόμενα αυτά και να οργανώσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, το ναζισμό - φασισμό.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ