Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

Μουσικοθεατρικό «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» στο αρχαίο θέατρο Άργους (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:33:00 μ.μ. | |
Μουσικοθεατρικό «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» στο αρχαίο θέατρο Άργους
Η δημοφιλής μουσικοθεατρική παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» πραγματοποιήθηκε στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου 2017, στο Αρχαίο Θέατρο Άργους στην Αργολίδα, με την υπογραφή, αλλά χωρίς την παρουσία του Θάνου Μικρούτσικου, καθώς λόγοι ανωτέρας βίας –ένα έκτακτο πρόβλημα υγείας –τον υποχρεώνουν να παραμείνει στην Αθήνα. Ωστόσο η παράσταση πραγματοποιηθηκε κανονικά.
Ο «Σταυρός του Νότου» σε ποίηση Νίκου Καββαδία, είναι το οριακό έργο του Θάνου Μικρούτσικου στο ελληνικό τραγούδι. Στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ποιητή ανασύρθηκαν συναρπαστικά μέσω της μουσικής και έγιναν οι εικόνες που θα μύησαν τους θεατές στην ιδιαίτερη προσωπικότητα του και στον έντονο θαλασσινό του βίο.
Ο Θέμης Μουμουλίδης, εμπνευστής και σκηνοθέτης της παράστασης παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της, φωτίζοντας νέες εκφάνσεις της λεπτής δραματουργίας που συνθέτουν τη ζωή και το έργο του ποιητή, αλλά και τις μουσικές του συνθέτη.
Ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους και κυρίως η θάλασσα, τα λιμάνια, η ζωή των ναυτικών, οι γυναίκες, «το ταξίδι για το ταξίδι» είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του σκηνοθέτη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου.

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεψε με τις ερμηνείες των Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη και 20 ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής.
Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδήγησαν την Ρίτα Αντωνοπούλου τον Κώστα Θωμαΐδη και την Μαριάννα Πολυχρονίδη, που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμήνευσαν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια. 
Την παράσταση παρακολούθησε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Πέτρος Διολίτσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Γαβρήλος και πολύς κόσμος που καταχειροκρότησε του συντελεστές.

Στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων μίλησε για την παράσταση ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας:
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ