Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Στη Δυτική Μακεδονία, την Κοζάνη και τη Φλώρινα περιοδεύει σήμερα ο Γιάννης Μανιάτης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:43:00 μ.μ. | |
Στη Δυτική Μακεδονία, την Κοζάνη και τη Φλώρινα περιοδεύει σήμερα ο Γιάννης Μανιάτης
Επίσκεψη στους Αναργύρους Φλώρινας, όπου οι τοπικές αρχές επέδειξαν στο Γ. Μανιάτη τις μεγάλες καταστροφές στο ορυχείο της ΔΕΗ που αφάνησαν το χωριό και τις περιουσίες των κατοίκων οι οποίοι βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση. Ο Γ. Μανιάτης στηλίτευσε την αδικαιολόγητη κι εγκληματική ολιγωρία της Κυβέρνησης, ενώ ο χειμώνας είναι προ των πυλών.

Δεσμεύθηκε προς τους κατοίκους :«Θα αναδείξω το θέμα στη Βουλή, καλώ την Κυβέρνηση να κάνει τα αυτονόητα έστω κι αργά.» 
Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού, μια πρωτοποριακή και καινοτόμα οργάνωση παραγωγών ροδάκινου που εξασφαλίζει χαμηλότερο κόστος εφοδίων παραγωγής, αλλά και καλύτερη τιμή προϊόντος και εισόδημα στα μέλη του. Ένα πρότυπο που δείχνει το δρόμο για τις οργανώσεις των παραγωγών στη χώρα μας. 
Επίσκεψη στη Βιομηχανία Εξοπλισμού Βάμβας. Απασχολεί 50 και πλέον εξειδικευμένα άτομα και παράγει σύγχρονο ψυκτικό εξοπλισμό για ξενοδοχεία και εστιατόρια. Με την ποιότητα και την καινοτομία στα προϊόντα της καταφέρνει να ανταπεξέρχεται στο διεθνή ανταγωνισμό εξάγοντας το 75% της παραγωγής, συνεισφέροντας στην εθνική οικονομία και την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας.
Συζήτηση με τις Πρυτανικές Αρχές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το πώς θα απελευθερωθεί το Πανεπιστήμιο για να παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο στην περιοχή.

Γ. Μανιάτης: «Συζητήσαμε για τα μεταπτυχιακά ερευνητικά προγράμματα και τα οφέλη στην έρευνα μέσω της χρηματοδότησης από κοινοτικά προγράμματα και τους ανταποδοτικούς πόρους της ΔΕΗ και του ΤΑΡ. Η προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων στην μεταλιγνιτική εποχή μπορεί να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στη βάση της συνεργασίας της ΔΕΗ με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής.
Στη Δυτική Μακεδονία, την Κοζάνη και τη Φλώρινα περιοδεύει σήμερα ο Γιάννης Μανιάτης
Στηρίζω την προσπάθεια του Πανεπιστημίου για επέκταση των υποδομών του, τον εμπλουτισμό των ερευνητικών προγραμμάτων του και τη βελτίωση των συνθηκών για τους φοιτητές. Το Πανεπιστήμιο είναι ο σύχρονος πόρος της χώρας μας για την ανάπτυξης της.»

30.9.2017
· Επίσκεψη στην Καστοριά και συνάντηση με παραγωγικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, καθώς και παραγωγικές μονάδες.

· Επίσκεψη στα Γρεβενά και συνάντηση με παραγωγικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, καθώς και παραγωγικές μονάδες.


Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ