Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» μια αγκαλια από τις Μυκήνες και την Αργολίδα προς όλη την ανθρωπότητα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:28:00 μ.μ. |
«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» μια αγκαλια από τις Μυκήνες και την Αργολίδα προς όλη την ανθρωπότητα
  Η θεατρική παράσταση "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 1ου φεστιβάλ "Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας" που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας στο Φουγάρο στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 στις 20:30.

«Εγώ το σώμα μου το δίνω στην Ελλάδα! Θυσιάστε με!»

«Χιλιάδες και χιλιάδες ασπιδοφραγμένοι Έλληνες, αφού η πατρίδα αδικήθηκε! Δέχονται και τολμούν να χαθούν για την πατρίδα! Και θα σωθώ εγώ ενάντια για μια ψυχή και μόνο!»

«Οι Έλληνες, μάνα μου, πρέπει να κυβερνούν τους Βάρβαρους! Κι όχι οι Βάρβαροι τους Έλληνες! Οι Έλληνες είναι ελεύθεροι».

Ιφιγένεια εν Αυλίδι – Ευριπίδη
Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μια ομάδα «ασπιδοφραγμένων» έμπειρων ελλήνων ηθοποιών, αναζητητών της τραγωδίας, χορευτών, εικαστικών και μουσικών προτίθενται να δώσουν το σώμα και την ψυχή τους, προκειμένου να παρουσιαστεί μια τραγωδία υψηλής αισθητικής, στο Κέντρο της Αθήνας αλλά και στους Αρχαιολογικούς Χώρους:

ΝΑΥΠΛΙΟ, ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΛΑΚΑ, ΚΡΗΤΗ (Αρχαιολογικός Χώρος), ΔΕΛΦΟΙ (Ρωμαϊκή Αγορά), ΛΑΡΘΙΟ, ΣΕΡΒΙΑ.

Σκηνοθετική Οπτική: Ο στόχος της σκηνοθεσίας είναι να οδηγήσει τους θεατές σε μια «αγχολυτική» -«αντικαταθλιπτική» κάθαρση, ενάντια στην μεμψιμοιρία και το εμμονικό ερώτημα σε κάθε αντιξοότητα «Γιατί σ’ εμάς;» «Γιατί να συμβαίνει αυτό στη χώρα μας;» 
Μέσα από το άχρονο-διαχρονικό κείμενο του Ευριπίδη ο στόχος είναι εμείς οι Έλληνες να ξεπεράσουμε όλοι μαζί, τελετουργικά, συλλογικά, όπως τότε στην πόλη-κράτος, όλα τα στάδια της λύπης-παραίτησης-κατάθλιψης, που μαστίζουν τη χώρα μας. Ο καθαρός νους και ο καθαρός λόγος επαναφέρουν στην κοινότητα την ψυχραιμία, την ομοψυχία και οδηγούν στην κάθαρση, στη λύση.

Η Ιφιγένεια, παρά το νεαρό της ηλικίας της, θυσιάζεται για να πνεύσουν οι ούριοι άνεμοι στον Ευβοϊκό κόλπο, εκεί στο λιμάνι της Αυλίδας. Ο λόγος; Πρέπει να σταματήσει η αδικία που έγινε εις βάρος της πατρίδας. Μια ελεύθερη έφηβη ελληνίδα αποφασίζει αυτόβουλα να δώσει τη ζωή της για την Ελλάδα, το ατομικό υποχωρεί μπροστά στο συλλογικό. 
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί με την σειρά εμφανίσεως:

ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ- Αλεξία Πετροπούλου
ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ-Αλέξανδρος Ζαχαρέας
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ- Βίβιαν Ιωάννου
ΜΕΝΕΛΑΟΣ- Γιάννης Παπαθύμνιος
ΑΧΙΛΛΕΑΣ – Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΧΟΡΟΥ- Δανάη Καλαχώρα
ΠΡΕΣΒΥΤΗΣ-Αντώνης Μουλάς
ΑΓΓΕΛΟΣ- Γιάννης Κωσταράς
ΧΟΡΟΣ- Αρσινόη-Λίλυ Καραδήμα

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ– Βίβιαν Ιωάννου
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Αλεξία Πετροπούλου
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ– Αρετή Κοκκίνου
Special effects- Αλέξανδρος Λόγγος
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ- Αλέξανδρος Μπουρλάκης
VIDEO ART– Λίνα Δαμασκοπούλου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ– Αελλα
ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ-Αλφάβητο
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ –Ασπασία Χαραλαμπάκου
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ