ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Ποδηλατάδα δίπλα στον Ερασίνο ποταμό για την "Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:10:00 μ.μ. | | | |
Ποδηλατάδα στο δίπλα στον Ερασίνο ποταμό για την "Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο" (βίντεο)
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου 2017, από τις 17:00 έως τις 19:00  Εκπαιδευτική Δράση στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, με συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και μελών της τοπικής κοινωνίας, σε μια διαδρομή δίπλα στον Ερασίνο ποταμό στην Αργολίδα (διαδρομή 4,5 χλμ).


Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε να γιορτάζεται σε πανευρωπαϊκή κλίμακα στις 22 Σεπτεμβρίου, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000, και σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενθάρρυνση αλλαγής νοοτροπίας και συμπεριφοράς για την αναβάθμιση της «πόλης», δηλαδή τη βελτίωση των μετακινήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος.
Η δράση, στην οποία πήραν μέρος ιππήλατες άμαξες και αναβάτες με τα άλογά τους,  αποτέλεσε μια ευκαιρία για μαθητές και ενήλικες ώστε να ευαισθητοποιηθούν για τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και τις θετικές συνέπειές τους στην υγεία και ευεξία τους (π.χ. ποδήλατο, περπάτημα κλπ.) και να ανακαλύψουν τις επιπτώσεις για το περιβάλλον από την εκτεταμένη χρήση αυτοκινήτων.
 Τη δράση διοργάνωσαν το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου, σε συνεργασία με το Δήμο Άργους-Μυκηνών, την τοπική Κοινότητα Νέας Κίου, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, τους Διευθυντές, το Σύλλογο Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Νέας Κίου, το Νέο Σχολείο, τα τοπικά παραρτήματα Ερυθρού Σταυρού και την Τροχαία Αργολίδας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ