Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

«Το μεγάλο μας τσίρκο» ενθουσίασε το κοινό του φεστιβάλ "Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας" στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:54:00 μ.μ. | |
«Το μεγάλο μας τσίρκο» ενθουσίασε το κοινό του φεστιβάλ "Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας" στο Ναύπλιο (βίντεο)
Την Μουσικοθεατρική παράσταση από την Χορωδία Νέα Κίου «Το μεγάλο μας τσίρκο», του Ι. Καμπανέλλη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου στο Φουγάρο στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ "Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας" που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
 Ένα αλληγορικό έργο που διηγείται την ιστορία και τις ταλαιπωρίες του ελληνικού κράτους από τον ερχομό του Όθωνα το 1833 μέχρι την Κατοχή.
Μέσα από τραγούδια σατιρικά και δραματικά επεισόδια, το έργο διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας: η Τουρκοκρατία, η βασιλεία του Όθωνα, η Μικρασιατική καταστροφή, ο πόλεμος του 1940 είναι ορισμένοι μόνο από τους βασικούς σταθμούς της πορείας που περιγράφονται σ’ αυτό το έργο-ντοκουμέντο, που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και επίκαιρο στις μέρες μας όσο ποτέ.
Ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί σταθμό όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία.

Σκηνοθεσία: Αχιλλέας Μπαντανάς
Τραγουδιστής: Γιώργος Ζαμάνης
Διανομή:
Ρωμιός: Αχιλλέας Μπαντανάς
Ρωμιάκι: Λία Χριστοδούλου
Κολοκοτρώνης: Γιώργος Τασιάς
Πρόεδρος: Σοφία Χρόνη

Μεγάλες Δυνάμεις:
Αγγλία: Νίκος Μουτάφης
Αυστρία: Τάσος Καρνέζης
Γαλλία: Ιφιγένια Οικονόμου
Ρωσία: Ηρακλής Δαρλάσης

Καραγκιόζης-Φυλακισμένος: Πασχάλης Χρυσικός
Χορωδοί: Κάλια Μπρα, ΜαρίαΒρυσούλη, ΓιούλαΚουκουμέλου, Γαρυφαλλιά Χατζηκωνσταντίνου, Μαρία Ραζή, Σοφία Σχοινοχωρίτη, Μαριλία Σιαχάμη, Άρτεμις Χαβιαράκη, Σοφία Ραζή, Χαρίνη Καλούδη, Λία Χατζηκωνσταντίνου, Παγώνα Μωραίτη, Δήμητρα Μπεζιργιάνη, Κατερίνα Κουκάκη, Αγγελική Βλαντούση, Μαρία Μπαντανά, Ελένη Κατριλιώτη, Μαριλένα Κοττή, Ντίνα Κλειάσιου, Ελπίδα Μπουτσέλη
Διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας: Ο Αρχιμουσικός Θεοδόσης Αντωνιάδης
Συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ