ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Κρίσιμη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:55:00 μ.μ. |
Κρίσιμη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου (βίντεο)
 Την πιο κρίσιμη συνεδρίασή του για τη λειτουργία του και για το καυτό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, που βρίσκεται σε αδιέξοδο, πραγματοποιεί το Δ.Σ. του ΦοΔΣΑ, αύριο Τρίτη στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.


Και αυτό γιατί το όλο κλίμα αντιπαράθεσης και διχογνωμίας στους δημάρχους της Περιφέρειας για το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων οδήγησε και στην παραίτηση και του νέου προέδρου του ΦοΔΣΑ - δημάρχου Ευρώτα Γιάννη Γρυπιώτη (είχε προηγηθεί η πρώτη του δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλου), οπως αναφέρει δημοσίευμα του eleftheriaonline.gr

Το πρώτο και πολύ σημαντικό θέμα είναι η έγκριση ή όχι της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση των έργων κεντρικής διαχείρισης, που περιλαμβάνονται στον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου. Δηλαδή, το αν οι δήμαρχοι θα συναινέσουν και θα ανοίξουν το δρόμο για την υλοποίηση της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας, με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ, με τις βελτιώσεις από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τον ανάδοχο.

Η πλειοψηφία των δήμων, των μικρών και του πιο μεγάλου στην Περιφέρεια, του Δήμου Καλαμάτας είναι υπέρ της έγκρισης της σύμβασης και της υλοποίησης της κεντρικής διαχείρισης, εκτιμώντας ότι είναι η μόνη λύση. Ομως, οι άλλοι 4 μεγάλοι δήμοι της Περιφέρειας, Κορίνθου, Αργους - Μυκηνών, Τρίπολης, Σπάρτης, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και κάποιοι άλλοι αντιδρούν και τάσσονται υπέρ της τοπικής διαχείρισης από τους ίδιους τους δήμους, προσωρινή στην αρχή που θα γίνει μόνιμη στη συνέχεια. Θεωρούν ότι είναι υψηλό το κόστος της κεντρικής διαχείρισης με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ και παίρνουν θάρρος από τις επιφυλάξεις και την ταύτιση μαζί τους των βουλευτών της Ν.Δ. στην Περιφέρεια.

Η αυριανή συνεδρίαση είναι κρίσιμη πέρα από τη συνοχή του ΦοΔΣΑ και των δημάρχων και για την ίδια τη λειτουργία και για το μέλλον του Φορέα. Το Δ.Σ. θα αποφασίσει αν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση του προέδρου του Φορέα - δημάρχου Ευρώτα Γ. Γρυπιώτη και αν θα προχωρήσει σε εκλογές για νέο Δ.Σ. Ολα αυτά θα εξαρτηθούν από το κλίμα που θα έχει διαμορφωθεί και από τη βούληση που θα υπάρχει, προκειμένου ο ΦοΔΣΑ να αναλάβει ευθύνες και τον αποφασιστικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει.


Δείτε επίσης τι δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός στην δημοσιογράφο Δέσποινα Τσαλδάρη για τον τηλεοπτικό σταθμό TV SUPER:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ