ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Αργολίδα: Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του σκάφους που βυθίστηκε στο Τολό (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:50:00 μ.μ. | | |
Αργολίδα: Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του σκάφους που βυθίστηκε στο Τολό (βίντεο)
  Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου η επιχείρηση ανέλκυσης του σκάφους που βυθίστηκε χθες Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 κατά την ρυμούλκηση του στο λιμάνι του Τολού, του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα.

Το σκάφος να θυμίσουμε πως "έβαλε" νερά δυτικά της νήσου Ψηλής στον Αργολικό κόλπο απέναντι από τα Ίρια στις 4:00 μ.μ. και τον ιδιοκτήτη του και μοναδικό επιβαίνοντα, έναν Γερμανό υπήκοο τον περισυνέλεξε σώο, πλωτό περιπολικό του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που έσπευσε στην περιοχή άμεσα.
Το σκάφος ρυμουλκήθηκε το απόγευμα της Κυριακής από το Τουριστικό Επιβατικό πλοίο Βένους της εταιρείας Πήγασος Cruises με πλοίαρχο τον Ηλία Τριανταφύλλου.
Λίγο όμως πριν την προβλήτα του λιμανιού στο Τολό το σκάφος βυθίστηκε και ακολούθησε ολονύχτια επιχείρηση, από τους δύτες Μανώλη Κωνσταντινίδη και Δημήτρη Κουδούνα από το καταδυτικό κέντρο Intro Dive σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ναυπλίου και υπό τον συντονισμό του Λιμενάρχη Ναυπλίου Σπύρου Μαρίνου και του Υπολιμενάρχη Παναγιώτη Κοντού.
Την νύχτα στήθηκε πλωτό φράγμα για τον περιορισμό της ρύπανσης από τα λίγα διαρρέοντα καύσιμα  του σκάφους. Σήμερα το πρωί με την συνδρομή ειδικού γερανού και ύστερα από τις κατάλληλες προετοιμασίες έγινε η ανέλκυση του σκάφους από το βυθό του Τολού.
Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Λιμεναρχείο Ναυπλίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ