ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Μύλων προς το Σύλλογο Δημοτικού σχολείου Δήμαινας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:00:00 μ.μ. | | |
Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Μύλων προς το Σύλλογο  Δημοτικού σχολείου Δήμαινας
 Διαβάζοντας την επιστολή που διένειμαν στα τοπικά μέσα νοιώθουμε την ανάγκη να συγχαρούμε το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Δημαινας.


Να τους δώσουμε ένα μεγάλο μπράβο που κατάφεραν να κρατήσουν το σχολειό τους ανοιχτό έστω και για ένα χρόνο, γιατί έτσι λέει η απόφαση αναστολής που υπέγραψε ο υπουργός.

Μπράβο σας αγαπητοί γονείς, σας συγχαίρουμε και ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσετε το αγώνα σας την χρονιά που έρχεται για να κάνετε την απόφαση αυτή οριστική και το σχολείο σας να μην έχει πάλι προβλήματα του χρόνου.

Η επιστολή αυτή ήρθε ακριβώς την στιγμή που ψάχναμε ένα τρόπο επικοινωνίας μαζί σας για να μας δώσετε συμβουλές και επιχειρήματα που ίσως ήταν χρήσιμες και στον αγώνα που δίνουμε και εμείς.

Ήρθε και μας πόνεσε πολύ, μας απογοήτευσε θα λέγαμε, κόντεψε να μας λυγήσει

μας πείσμωσε όμως περισσότερο.

Μας πόνεσε γιατί αυτόματα μας κατάταξε μια κατηγορία κάτω από εσάς, μας έβαλε στη δεύτερη διαλογή, ευχαριστεί η επιστολή κάποιους ανθρώπους για μια απόφαση που δεν έδωσε τις ίδιες ευκαιρίες και το ίδιο χαμόγελο στα παιδία μας.

Μας θύμισε τις κλεισμένες πόρτες που βρήκαμε ξέροντας ότι η βοήθεια τον πολιτικών θα εξαρτηθεί από το πολιτικό συμφέρον τους.

Μας πόνεσε για τι είδαμε τους ίδιους ανθρώπους, τις πόρτες τον όποιον χτυπήσαμε και εμείς,

να μας λένε διαφορετικά πράγματα από ότι εσάς, ότι είναι νόμος και δεν αλλάζει, ότι δεν έχει
νόημα να αγωνιστούμε, ότι είναι αργά πλέον γιατί κάποιοι μας έκρυψαν την απόφαση
μέχρι την 1η Σεπτέμβρη.

Μας απογοήτευσε για τι είδαμε πόσο εύκολο είναι ο κάθε κομματικά διορισμένος διευθυντής πρωτ.Εκπ. να εισηγείται το κλείσιμο ενός σχολείου χωρίς να έχει μεριμνήσει για την μεταφορα των μαθητών , για την ασφάλεια τους, για την αλλαγή του οικογενειακού τους προγραμματισμού, χωρίς διαβούλευση, στα κρυφά, και μετά με ευκολία πετάει το μπαλάκι σε κάποιον άλλο κομματικά διορισμένο κ.λ.π κ.λ.π.

Mας πείσμωσε γιατί θέλουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας τις αρχές της ισότητας και της ισονομίας, γιατί θέλουμε να τα κοιτάξουμε στα μάτια και να τους απαντήσουμε γιατί από τα 8 2θεσια σχολεία της Αργολίδας έκλεισαν αυτό με τα περισσότερα παιδιά για να στηρίξουν το γειτονικό που υποβαθμίζεται, ενώ το άλλο που ήταν να κλείσει το έσωσαν οι επαφές του διευθυντή πρωτ. εκπ. με τους υπουργούς και τους βουλευτές.

Αυτούς όλους τους αιρετούς που το επόμενο διάστημα τον εκλογών θα χτυπήσουν την πόρτα μας και θα ζητήσουν την ψήφο μας, αυτούς θα τους βάλουμε να δουν στα μάτια τα παιδία μας που με βροχή και κρύο θα περιμένουν το λεωφορείο της γραμμής πάνω στη εθνική οδό να πάνε στο διπλανό χωριό που έχει καλύτερες πολιτικές κουμπαριές από εμάς.Τελικά: ‘’οι αγώνες που έχουν ως εφαλτήριο δίκαια αιτήματα και που τους
χαρακτηρίζει η επιμονή και η ενότητα μπορούν ενίοτε να έχουν ευτυχή
κατάληξη…" μονό όμως αν θέλει ο τοπικός βουλευτής ο περιφερειάρχης και ο Μητροπολίτης,
αλλιώς μένεις μόνος να κάνεις έναν αγώνα που αν δεν αφορούσε τα ιδία τα παιδιά
σου και το μέγιστο δικαίωμα στην μάθηση και στην ασφάλεια τους δεν αξίζει να κάνεις.Συγχαρητήρια και πάλι και καλή συνεχεία στον αγώνα σας και δεν πειράζει, αυτή δύστυχος είναι η Ελλάδα μας.

Σας ευχαριστούμε που μας δείξατε πως γίνονται οι δουλειές στην Ελλάδα.

Το Δ Σ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Μύλων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ