ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Βασίλης Αλεξόπουλος: Ο μάχιμος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:33:00 π.μ. | |
Βασίλης Αλεξόπουλος: Ο μάχιμος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου
 Άξιος επαίνων είναι ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Πύραρχος Βασίλειος Αλεξόπουλος μιας κι η δράση του στην κατάσβεση των πυρκαγιών είναι κάτι περισσότερο από ενεργή και μάχιμη.


Ο Διοικητής της ΠΥ Ναυπλίου συντονίζει εδώ και δύο χρόνια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Πυροσβεστική δύναμη της περιοχής που καλύπτει η υπηρεσία του, όπου εκτός από τον Δήμο Ναυπλιέων, καλύπτει τις περιοχές του Δήμου Ερμιονίδος αλλά και τα νησιά Πόρος, Σπέτσες και Ύδρα.
Είναι παντρεμένος, με την σύζυγο του να υπηρετεί και αυτή στο πυροσβεστικό σώμα, ενώ είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού και με καταγωγή από τα Καλάβρυτα. 

Με αποφασιστικότητα που ξεπερνά πολλές φορές τα διοικητικά του καθήκοντα έρχεται ο ίδιος αντιμέτωπος με την φωτιά ή ακόμα και με τον απεγκλωβισμό θυμάτων σε τροχαία ατυχήματα.
Η επιλογή του να ενταχθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα ήταν παιδικό του όνειρο και η απόφαση του αυτή αποδείχθηκε σοφή καθώς υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα αρκετά χρόνια και τα συμβάντα που έχει καλύψει αμέτρητα, με το παράτολμο θάρρος που δείχνει σε κάθε συμβάν να πηγάζει από την θέληση του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την αγάπη του για αυτό που κάνει.

Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των συναδέλφων του αλλά παράλληλα τους θεωρεί όλους σαν μια οικογένεια, έχοντας άριστες σχέσεις ακόμα και με χαμηλόβαθμα στελέχη ενώ έχει αποκτήσει πάρα πολλούς φίλους, καθώς όπως συνήθως λέει, το Πυροσβεστικό επάγγελμα είναι ομαδικό,  ο ένας εξαρτάται από τον άλλον!
Ο Πύραρχος Βασίλης Αλεξόπουλος δεν κάνει διακρίσεις, ούτε επαναπαύεται στο αξίωμά του, το έχει αποδείξει πολλές φορές. Μάλιστα πρόσφατα στην πυρκαγιά στην παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου στον καταυλισμό των Αθιγγάνων δεν δίστασε ο ίδιος να πάρει μία κλάρα, ακόμα και με τα πόδια του έσβηνε μικροεστίες, ώστε  να αποτρέψει τη φωτιά να μπει στον καταυλισμό και να καταστρέψει το φτωχική περιουσία των ανθρώπων αυτών.

Το καλοκαίρι του 2017 ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου βρέθηκε στις μεγάλες φωτιές σε Ζάκυνθο, Κύθηρα, Κορινθία και Σπέτσες, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία του.  
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ