ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

"Ανταμώνουν και μιλάνε για την Κίο"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:10:00 π.μ. | |
"Ανταμώνουν και μιλάνε για την Κίο"
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Ανταμώνουμε και μιλάμε για την Κίο" που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 8:30 στον προαύλιο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Νέας Κίου του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την εγκατάσταση στη Νέα Κίο, όπως στον ίδιο άξονα κινήθηκε και το Φεστιβάλ ΚΙΑΝΑ 2017 και ιδιαίτερα η θεατρική παράσταση "Μ΄ακούς Ευθαλία;" της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου, που προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση και μεγάλο ενδιαφέρον.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι Κιώτες: Στρατής Χαβιαράς, συγγραφέας, συνεργάτης του Πανεπιστημίου Harvard της Νέας Υόρκης,Βιργινία Ματσέλη, εθνολόγος, συνεργάτης του Μουσείου Μπενάκη, Τάκης Διαμαντόπουλος, φωτογράφος με διεθνή καριέρα, Χρύσα Παπαϊωάννου, μουσικη παραγωγός, κόρη του Κιώτη ρεμπέτη Γιάννη Παπαϊωάννου, Στέλιος-Σταύρος Καλαϊτζής, λογοτέχνης, με πολλά έργα που αναφέρονται στην Κίο, Ευδοκία Οικονομοπούλου, σ. συμβολαιογράφος, ανιψιά του ευεργέτη της Νέας Κίου Απόστολου Πεζά και Παναγιώτης Λίτσας, αντιναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού και τέως Αρχηγός Στόλου.
Παρουσιάζει και συντονίζει ο Γιώργος Μανινής, δικηγόρος, τέως Δήμαρχος Νέας Κίου και επίτημος πρόεδρος του Συλλόγου.

Πρόκειται για μια εκ βαθέων αναφορά στη Νέα Κίο, την ίδρυσή της, τις δυσκολίες της εγκατάστασης και της επιβίωσης των προσφύγων, την πορεία της στο χρόνο και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στον Γιάννη Παπαϊωάννου από την ορχήστρα "Η παρέα του ρεμπέτικου".

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και του Δήμου Άργους - Μυκηνών.

*Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ