ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Δήμαρχος Ναυπλίου στο enikos.gr για το Μπούρτζι: Πρέπει να κλείσει, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:27:00 μ.μ. |
Δήμαρχος Ναυπλίου στο enikos.gr για το Μπούρτζι: Πρέπει να κλείσει, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού
 Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ημέρες οι θλιβερές εικόνες από το Μπούρτζι, τον πανέμορφο Θαλασσόπυργο του Ναυπλίου, που έστειλαν στο enikos.gr αναγνώστες, καταγγέλλοντας την επικινδυνότητα του μνημείου για τους επισκέπτες του.

Το εντυπωσιακό κάστρο μέσα στη θάλασσα, μπορεί να φαίνεται σαν κόσμημα όταν το βλέπει κανείς από μακριά, ιδίως όταν είναι φωτισμένο το βράδυ, όμως, αν πλησιάσει ή πατήσει το πόδι του στην υπέροχη μικρή νησίδα, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Πεταμένα σκουπίδια, σάκοι με τσιμέντο, τούβλα και πέτρες, είναι μερικά από τα αντικείμενα που συνθέτουν την εικόνα του Φρουρίου.

Ο Δήμαρχος Ναυπλίου, Δημήτρης Κωστούρος, μιλώντας στο enikos.gr, τονίζει ότι έχει επισημάνει επανειλημμένως στην Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδος, πως το Μπούρτζι θα πρέπει για όσο καιρό πραγματοποιούνται έργα, να μην είναι προσβάσιμο προς το κοινό, όμως τα λόγια του, όπως λέει, έχουν πέσει στο κενό. "Το έργο ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού. Δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου να απαγορεύσει την πρόσβαση στο κοινό. Έχω πολλές φορές από τον περασμένο Ιούνιο τονίσει ότι πρέπει το Μπούρτζι να κλείσει και να μην πηγαίνουν οι επισκέπτες γιατί θα υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αλλά δεν έχω εισακουσθεί", επισημαίνει ο κ. Κωστούρος.

"Μάλιστα, όταν δημοσιοποίησα στο facebook και εγώ ο ίδιος τις εικόνες που παρουσίαζαν την κατάσταση του μνημείου, δέχθηκα πυρά από την αντιπολίτευση, αλλά και από πολίτες, ότι δυσφημώ την πόλη του Ναυπλίου", προσθέτει ο Δήμαρχος.

"Το μνημείο θυμίζει δυστυχώς ένα ακατάστατο εργοτάξιο. Έχω πει επίσης κατά το παρελθόν, ότι το κοινό θα μπορούσε να επισκέπτεται τον χώρο του λιμανιού γύρω από το Μπούρτζι, και όχι μέσα το κάστρο. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και έτσι δυσφημιζόμαστε", λέει αγανακτισμένος ο κ. Κωστούρος.

Την ίδια ώρα, μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, αναγνώστης του enikos.gr, μας απέστειλε νέο φωτογραφικό υλικό από τις εργασίες που γίνονται στο Μπούρτζι, αναφέροντας πως το θαλάσσιο ενετικό φρούριο βρισκόταν υπό κατάρρευση και ήταν απαραίτητη ανάγκη των συνεργείων.

Πηγή: enikos.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ