ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Η Μυθική Πελοπόννησος στη διεθνή έκθεση περιπατητικού τουρισμού “Tour natur 2017”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:45:00 μ.μ. |
Η Μυθική Πελοπόννησος στη διεθνή έκθεση περιπατητικού τουρισμοί “Tour natur 2017”
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζοντας με συνέπεια την παρουσία της σε σημαντικά διεθνή γεγονότα, συμμετείχε για 3η χρονιά στην μεγαλύτερη Έκθεση Περιπατητικού Τουρισμού “Tour Natur 2017”, από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου 2017.


Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει στοχευμένα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προώθηση των εναλλακτικών-ειδικών μορφών τουρισμού, η παρουσία στην εν λόγω Έκθεση, έδωσε τη δυνατότητα να καθιερωθεί ακόμη περισσότερο ο προορισμός στη συνείδηση όχι μόνο του ευρωπαϊκού κοινού, αλλά και των επαγγελματιών του χώρου και να διεκδικήσει επάξια το μερίδιό του στον τουριστικό χάρτη.
Την Πέμπτη 31 Αυγούστου στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση παρουσίασης των Περιφερειών, με αφορμή την έκθεση και αποχαιρετιστήρια ομιλία του Πρόξενου κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα, λόγω της λήξης της θητείας του και μετάθεσής του σε άλλη χώρα.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας, συνολικής επιφάνειας 30 τ.μ., φιλοξενήθηκαν οι Δήμοι Σπάρτης, Μεσσήνης και ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας μέσω του οποίου προβλήθηκε δυναμικά το Climb In Leonidio που θα υλοποιήσει και φέτος το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αναρρίχησης. Επίσης η εταιρεία Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ που και αυτή τη χρονιά παρουσίασε το πιστοποιημένο μονοπάτι Menalon Trail, δίνοντας για μία ακόμη φορά έμφαση στο ευρύ φάσμα των υπαίθριων δραστηριοτήτων που η Πελοπόννησος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στον επισκέπτη. Στο περίπτερο φιλοξενήθηκαν και μεμονωμένες Πελοποννησιακές επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει προγράμματα περιπατητικού και ποδηλατικού τουρισμού.
Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσημη παρουσίαση του αναρριχητικού πάρκου Λεωνιδίου σε κοινό και δημοσιογράφους σε κεντρικό ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της έκθεσης, ενόψει και της διοργάνωσης το Νοέμβριο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αναρρίχησης. Κατά την παρουσίαση τονίστηκαν τα πλεονεκτήματα της περιοχής για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς επίσης και ο σημαντικός ρόλος τέτοιου είδους δράσεων για την προσέλκυση ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού τουριστών – οπαδών της υπαίθριας δράσης.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικό χειροποίητο γλυκό φτιαγμένο από την ξακουστή τσακώνικη μελιτζάνα, καθώς επίσης και να επικοινωνήσουν με τους επαγγελματίες συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις για τις φυσιολατρικές δραστηριότητες που μπορεί να υποστηρίξει ο προορισμός.

Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Ανάπτυξης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου σε ότι αφορά την μεγάλη προσπάθεια εξωστρεφών και στοχευμένων δράσεων που καταβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού δήλωσε:
“Για μια ακόμη φορά με τη δυναμική συμμετοχή μας στην έκθεση Tour Natur, αποδείχθηκε ότι η σταθερή πολιτική θέση για στοχευμένες δράσεις, η σκληρή δουλειά, η συνεργασία μας με δήμους και φορείς έχει μετρήσιμα αποτελέσματα. Η Περιφέρεια μας τοποθετείται πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του εναλλακτικού τουρισμού και ανταγωνίζεται σημαντικούς προορισμούς”.

Όπως πάντα, σημαντική ήταν η υποστήριξη της συμμετοχής από το Ελληνικό Προξενείο στο Ντίσελντορφ, ενώ το παρόν έδωσε ο Γενικός Πρόξενος κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο οποίος για άλλη μια φορά τόνισε τα οφέλη της επένδυσης στην προώθηση και ανάδειξη του προορισμού στους επαγγελματίες και σε όσους αναζητούν νέες και εναλλακτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Η επιτυχημένη διοργάνωση έγινε από την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ «Πελοπόννησος Α.Ε.».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ