Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

«ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ»: Αγώνας υπεραπόστασης 140 χιλιομέτρων στην Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:51:00 π.μ. | |
«ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ»: Αγώνας υπεραπόστασης 140 χιλιομέτρων στην Πελοπόννησο
 Ο αγώνα Υπεραπόστασης 140 χιλιομέτρων με την ονομασία «ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ» θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 28,29 Οκτωβρίου με διαδρομή Τρίπολη-Σπάρτη-Μυστράς-Καλαμάτα.

Ο ειδικός αυτός αγώνας διεξάγεται για 3η φορά και στην διοργάνωσή του συμμετέχουν ο Διεθνής Σύνδεσμος Αγώνων Υπεραπόστασης «ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ», η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας με την συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, ο Δήμος Τρίπολης και ο Δήμος Σπάρτης.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και ώρα 14.00 ενώ ο πρώτος αθλητής αναμένεται στην κεντρική πλατεία-Βασ.Γεωργίου της Καλαμάτας στις 5 ξημερώματα Κυριακής 29ης Οκτωβρίου. Οι φετινές συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 150 και οι απονομές θα γίνουν στις 13.00 της ίδιας ημέρας στην πλατεία της Καλαμάτας.

Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία θα περάσουν οι αθλητές:
-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά
-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου(Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

“Ο Δήμος Καλαμάτας και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου στηρίζουν τον αγώνα διότι προωθεί τα ιδεώδη του αθλητισμού και την προβολή της πόλης και ιδιαίτερα του φυσικού κάλλους του Ταϋγέτου από όπου διέρχεται” δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Νίκος Μπασακίδης.

Πηγή: ert.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ