ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Εορταστικές εκδηλώσεις «Δημήτρια 2017» στην Ύδρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:23:00 π.μ. | |
Εορταστικές εκδηλώσεις «Δημήτρια 2017» στην Ύδρα
Με ιδιαίτερη θρησκευτική λαμπρότητα άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις «Δημήτρια 2017» στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Ύδρας.
Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου στην περιοχή της «Ξερής Ελιάς», στα πλαίσια του εορτασμού «Δημήτρια 2017», λίγο πριν τις 19:00 έγινε η υποδοχή -από την Ιερή Μητρόπολη Πατρών- της Τίμιας Κάρας της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Ειρήνης και στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ όπου μαζί του συλλειτούργησαν οι Ιερείς του νησιού. 
Λόγο εκφώνησε ο Πρωτ. και Προϊστάμενος του εορτάζοντος Ιερού Ναού π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης και κατόπιν προσέφερε ιερατικά και άλλα ενθυμήματα στον Ποιμενάρχη μας, στους Ιερείς, τον Δήμαρχο Ύδρας, στις Αρχές του τόπου κ.α. Βαρυσήμαντο και ψυχωφελή λόγο εκφώνησε προς το εκκλησίασμα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.
Κατόπιν έγινε η λιτάνευση του Αγίου Δημητρίου και της Τίμιας Κάρας της Αγίας Ειρήνης υποβασταζόμενης τιμητικά από σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας και με συνοδεία μουσικής από την μπάντα του Δήμου Ερμιονίδας, σε δρόμους γύρω από τον Ιερό Ναό και αυτό λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων και ευθύς μετά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής στον Ιερό Ναό τελέστηκε Αρτοκλασία και έγινε η Απόλυση.
Στο Πανηγυρικό Εσπερινό παραβρίσκονταν ο Ιερός Κλήρος της Ύδρας, Ιερείς που συνόδευαν την Τίμια Κάρα, οι Αρχές της Ύδρας, φορείς του νησιού και εκατοντάδες κόσμου. 
Επίσης προσφέρθηκε σε όλες και όλους ενθύμιο των «Δημήτριων 2017» αφιερωμένο στην Αγία Ειρήνη «επι τη ελεύσει της Τιμίας Κάρας αυτής» όπως και εικόνα σε χαρτί της Αγίας σαν ευλογία. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό έκανε τηλεοπτικές λήψεις ο τηλεοπτικός σταθμός "Λύχνος" της Ι. Μητρόπολης Πατρών.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ